Zahraničí: Laciná poslední zkoušku před play-off zvládla, Šafaříková odchází se smolnou remízou

Je za námi další týden, a to znamená nový report ze hřišť mimo Českou republiku. Pro dva z českých hráčů znamenal herní víkend boje o nejvyšší příčky svých soutěží. O koho se jedná a jak si vedli?
Pojďme se podívat na další týden zahraničního hokeje!

HC Braxata s Kateřinou Lacinou nastoupilo k poslednímu zápasu základní částí Ion Hockey League. Díky stabilním výkonům a skvěle rozehrané sezóně se průběžný druhý klub tabulky o výsledek tohoto zápasu skutečně bát nemusel. Soupeřem jim totiž byl desátý klub tabulky – KHC Leuven. S jasnou vidinou bodového zisku Braxata využila utkání k experimentováním s taktikou.
,,Chtěli jsme zkusit různou taktiku. Například druhý poločas jsme začali bez gólmana. Došlo ale i na zamíchání hráčů v poli: někteří útočnici hráli v záloze, já hrála první poločas obránce a podobně. Zkusili jsme celkem 2 obranné systémy. Všechno budeme probírat tento týden na video rozboru a určíme co fungovalo dostatečně dobře a dalo se použít v semifinále.“  okomentovala Kateřina své krátké působení v obraně. Stav se po finálním hvizdu zastavil na nepřekvapivých 4:0 pro favorita zápasu. Braxata tak za zisku třech bodů opouští základní část soutěže. Tento týden se utká v semifinálových zápasech proti třetímu týmu tabulky KHC Dragons.

Lukáš Plochý o víkendu nastoupil k prvnímu zápasu dvou finálových duelů vyzívajíc White Star HC. Oba kluby mají již zajištěnou postupku do nejvyšší belgické soutěže, a tak v utkání ,,o nic nešlo“. To však Victory HC nezastavilo v ovládnutí zápasu stavem 4:2 a potvrzení letošní skvělé formy. Lukáš k tomuto vítězství přispěl dvěma vstřelenými brankami. Tento týden se HC Victory přestaví v druhém finálovém duelu a zároveň posledním zápase sezóny.

I Josef Toms se s druhým týmem Uccle Sport řítí do posledních zápasů základní částí soutěže. Tento týden k duelu vyzval Polo HC. Uccle Sport zápas suverénně ovládl stavem 6:0 a to i díky českému reprezentantovi, který skóroval hned dvakrát. Výhrou a třemi body si tým zajistil místo v play-off. To se odehraje již tento týden na půdě KHC Dragons.
,,V zápase jsme soupeře celou dobu tlačili a pressovali, takže zapas stal z vetší části na útočnicích. Vytvářeli jsme hodně sanic a dali z nich hodně gólu a soupeře téměř k ničemu nepustili.“ shrnul suverénní vítězství Josef.

Také za druhý tým stále nastupuje Kristýna Šafaříková. Bonn se tento týden utkal s druhým týmem tabulky Viersener THC na domácí půdě. Na první pohled se jednalo o zápas předem rozhodnutý, neboť Bonner THV se stabilně drží na první příčce s náskokem celým devíti bodů. Hosté však na body nehleděl a ze zápasu si za nerozhodného stavu 1:1 uzmul jeden cenný bod.
,,Zápas to byl téměř bez střel. Pro gólmana je tohle nejhorší druh zápasu, musíte být pořád soustředění a ostražití i když se míček do vašeho kruhu moc nedostane. Takové zápasy se většinou rozhodují góly z nešikovných přečíslení nebo góly, které jsou prostě nešťastné. Přesně takový se mi do branky pomalu dokoulel potom, co útočnice velmi lehce ťukla nepokrytou skákavou přihrávku do kruhu.“  vyjádřila se Kristýna k hořké remíze.

Štepán Klaban za holandský tým Klein Switzeland momentálně kvůli zranění kolene nenastupuje. Jeho spoluhráči minulý týden uhráli remízu 4:4 proti vedoucímu tabulky HC Kampong.

-kik-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy