ME JUNIOŘI: šestý, poslední hrací den

Bělorusko – Portugalsko 13:2 (8:0)

Toto utkání český tým sledoval bedlivě. Mohlo mu mnoho ukázat o jeho ambicích udržet se ve druhé divizi ME.  Běloruský tým hned ukazoval, jak chce k zápasu přistoupit. Do osmé minuty, kdy padl první gól z hokejky Alexandra Mykuše si připravil tři gólové situace. Ihned po jeho vstřelení šli dva běloruští hráči sami na branku gólmana Lopese. Gól však nedali, místo jednoduchého zakončení hledali nahrávku navíc. V tomto období byla portugalská obrana zaměstnaná vlastně neustále. Svůj tlak vyjádřili Bělorusové v patnácté minutě druhým gólem do horní části portugalské branky.

V devatenácté minutě to bylo tři nula. Překombinovanou akci v útočném kruhu Bělorusové stejně dovedli ke gólu do prázdné branky. Na časomíře se objevila přesně dvacátá první minuta a bylo to 4:0. Střela z trestného rohu skončila na tyčce a pro Andreje Bělavusaje nebyl problém prostřelit z penalty portugalského brankáře. Po dvou minutách padl pátý gól a následně i šestý. Oba ze hry po jednoduchých, svižných a rychlých akcích běloruské party. Tečku za prvním poločasem udělali po kombinaci z trestného rohu gólem do sítě a po třiceti sekundách osmým zápisem ze hry. Poločas  skončil poměrem 8:0.

Druhá půle a probuzení Portugalců z trestného rohu – 8:1.  Vstup mezi živé pokračoval sérií trestných rohů, všechny skončily výbornými zákroky brankáře Mlynčyka . Ve čtyřicáté druhé minutě už na další střelu opět z trestného rohu nestačil. Portugalci snížili na 2:8 ze svého pohledu. Bělorusové, kteří převzali spací štafetu od svého soupeře, procitli minutu před koncem třetí čtvrtiny, kdy dvakrát skórovali z trestných rohů – 10.2.

Probuzení jim vydrželo i v poslední části hry. Ve čtyřicáté osmé minutě přidali další gól, tentokráte ze hry. Stejným způsobem padl do pravého růžku další, po hrubé chybě portugalské obrany. S chutí hrající Bělorusové utkání zakončili třináctým zápisem a otevřeli šanci pro záchranu českého týmu v soutěži.

50 diváků

 

Česká republika – Itálie 0:5 (0:4)

S chutí hrající český tým dokázal v první pětiminutovce zamknout Italy na jejich polovině. Sice bez šance, nicméně sympatický počin na úvod. Bohužel pro Čechy hned první pobyt Italů v jejich trestném kruhu znamenal gól. Nejlepší střelec turnaje Manuel Mondo přidal svůj další zápis z trestného rohu. V desáté minutě už to bylo 0:2. Claudio Brocco se probil přes čtyři české hráče a přehodil domácího brankáře Uhlíře. Český tým se oklepal, začal bojovat, výsledkem byl trestný roh, který brankář Andrea Dellanno vytěsnil.

V osmnácté minutě byli zase při chuti Italové. Krásná akce po levé straně na jeden dotek znamenala jednoduchý průchod do trestného kruhu a střelou z jeho hranice – 0:3. Individuální průnik po druhé straně znamenal čtvrtý italský gól. Akcie českého týmu začali pomalinku klesat. Pokus o jejich záchranu přišel zhruba deset minut před poločasem.  Dva trestné rohy však Češi nevyužili.

Druhá půle přinesla hru od branky k brance, když Italové pohrozili z trestného rohu, Češi kontrovali bekhendovou střelou Ondřeje Sochora. Hru doprovázelo spoustu nepřesností na obou stranách, k vidění nebylo vidět moc zajímavých situací. Do šancí se postupně dostával italský tým ze hry nebo i z trestných rohů. Buď je zneškodnil domácí brankář  nebo jimi střelci pohrdli. Poslední tečkou v nepříliš povedeném českém působením na tomto turnaji  byl pátý gól Italů po akci z pravé strany.

210 diváků

 

Irsko – Turecko 4:1 (1:1)

Duel dvou zklamaných týmů z pátečního semifinále měl opět papírového favorita z Irska, který v základní skupině svého soupeře deklasoval 7:1. Irové také začali lépe, měli více ze hry a v deváté minutě vstřelili první gól. Po trestném rohu byl míček na těle obránce oceněn penaltou a Guy Sarratt se nemýlil. Po gólu se hra přelívala mezi oběma kruhy bez výraznější šance na jedné nebo druhé straně. Turecký tým, jak na tomto turnaj celou dobu předvádí, dokázal stav srovnat  A to bez toho, že by se dostal s míčkem na hokejce do soupeřova kruhu. Pro nedodržení vzdálenosti irským hráčem před svým obranným územím byl nařízen trestný roh a Müslüm Elagöz svým šestým gólem srovnal stav utkání.

Druhá polovina byla hodně totožná s první. Irové byli hokejovější, Turci houževnatější. Postupem doby se favorité prosadili. Nejprve ze hry a o chvilku později z trestného rohu. Tečku za celým zápasem udělal opět Guy Sarrat z penalty.

 

Skotsko – Rusko 9:0 (1:0) 

Finále začalo, jak se patří. V první minutě průnik Skotů po levé straně znamenal úvodní gól 1:0. Samozřejmě, to ve finále nenechá chladného nikoho. Ruský tým uzavřel Skoty na jeho polovině, přidával další a další trestné rohy. Postupně přicházela jedna zajímavá situace před skotskou brankou za druhou. Nicméně čtvrtina zůstala bez jejich odpovědi na skotský gól.

Z ruského tlaku, ale bez efektu,  se ve dvacáté čtvrté minutě utrhli Skoti k rychlému protiútoku. Bekhendová střela skončila na zadní síti. Až do poloviny bylo vše stejné. Ruský tlak, skotské protiútoky, ale bez gólu.

Hned na začátku druhé půle Rusové zatlačili vedoucí tým, vynutili si trestný roh, ale opět bez efektu. Hned z protiútoku přišla odplata. Rychlý brejk znamenal zvýšení stavu na 2:0. Jestli nepříznivý výsledek v turnaji nějaký tým nepokládal na lopatky, tak to byl ruský a turecký tým. Další dva trestné rohy, zbytečně kombinované, jim však úspěch nepřinesly. Hra postupně přinesla jednoduchou, rychlou hru před oběma brankami. Množily se trestné rohy, střely. Skotský tým z jednoho z nich dokonce zvýšil na 3:0. A o chvilku déle ze hry dokonce na 4:0. Přitom otěže utkání z větší části nesl ruský celek. Co mu to bylo, ale platné, když v produktivitě za svým finálovým sokem obrovsky zaostával. Dokladem byl další trestný roh, jak jinak, než-li úspěšný – 5:0. Destrukce Rusů pokračovala. Z dalšího trestného rohu dokázali Skoti opět skórovat.

A to nebyl konec. Hned na začátku poslední části hry z další trestné „standartky“ přidal skotský tým sedmý gól. Co byla platná ruská snaha o snížení, zlepšení své reputace, Skoti je prostě do kruhu nepustili. Naopak přidali další gól ze hry a v posledním dohrávaném rohu dokonce poslední devátý.

450 diváků

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy