Finální nominace na mistrovství Evropy juniorek

Již od této neděle se hraje mistrovství Evropy juniorek (II. divize) ve slunném Turecku. Děvčata mají za sebou kvalitní přípravu, kdy se pravidelně potkávala na pražské Slavii a na hřišti v Rakovníku. Příprava obsahovala i víkendové soustředění, v rámci kterého si naše dívky zahrály přípravné zápasy proti ženskému výběru do 21 let z Rakouska (psali jsme zde). V pondělí 8.7. měly juniorky další přípravný zápas proti dorostencům a mužům Rakovníka.

„Děkuji moc Pavlovi Hrabovi za organizaci velmi silného týmu dorostenců a mužů, který doplnilo několik žen. Zápas měl potřebné vysoké tempo i tvrdost a takto kvalitní soupeř nutil holky řešit všechny situace včas a přesně. I proto musím celý tým pochválit za dodržování našich principů hry a brankařky za super čtení hry a spolupráci s obranou. Vycházel nám jak zónový, tak individuální pressing. Z 60 minut jsme drželi zhruba 50 minut maximální intenzitu, což je dobrý předpoklad do utkání na ME,“ shrnula pozitivně zápas trenérka Karolína Kříženecká.

Také výsledek utkání 2:5 ukázal, že tento tým je schopný skórovat i proti výrazně silnějšímu soupeři. O obě dvě branky se postarala Nikol Babická. Utkání sledovalo i několik rakovnických fanoušků a bylo opravdu na co koukat.

Dnes 9.7. čeká děvčata poslední trénink na pražské Slavii. Nejdříve budou pilovat ještě standardní situace, a poté si zahrají proti seniorskému výběru žen, a i tato zkušenost bude pro ně velmi obohacující. Posléze bude následovat rekonvalescence a v pátek ráno 12.7. následuje již odlet do Turecka.

Rozlosování základní skupiny „B“:

14.7.2019            neděle  11:15     Česká republika                 x              Rakousko

15.7.2019            pondělí 18:00     Česká republika                 x              Skotsko

17.7.2019            středa   11:15     Wales                                 x              Česká republika

V Turecku je o hodinu méně, tzn. první zápas bude začínat o hodinu dříve v 10:15. Veškeré informace o turnaji najdete zde.

Finální nominace:

Realizační tým:

Karolína Kříženecká          hlavní trenér

Jan Kopecký                      asistent trenéra

Miroslav Semrád               video operátor

Lenka Jeřábková               manager týmu

Jakub Novák                      fyzioterapeut

Jan Procházka                   mentální kouč

 

Lenka Jeřábková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy