„Plány“ pro pozemní hokej na rok 2021

Existuje hezké české přísloví: Lidé plánují a Bůh se směje. V roce 2021 je jasné jenom jedno: vše se může změnit a pevné plány neexistují. K dnešnímu datu (7. 4. 2021) byly zatím přeloženy tyto akce:

Halové mistrovství Evropy ženy U21, Švýcarsko
Halové mistrovství světa, ženy, Belgie (přeloženo na rok 2022)
Halové mistrovství světa, muži, Belgie (přeloženo na rok 2022)
Klubové poháry 2021 – halový hokej
Klubové poháry 2021 – pozemní hokej, více informací zde.

Aktualizaci termínů akcí najdete na portálu Evropské hokejové federace, či Světové hokejové federace. Stejně tak veškeré termíny aktualizujeme na našich webových stránkách.

Prozatím se můžete zapojit soutěže klubůDuben – po Evropě půjdem“.

Naše pozemkářské oči se upínají k budoucím akcím:

ČERVEN 2021

Pokud tomu situace dovolí, rádi opět uspořádáme akci s názvem: Červen – měsíc pozemního hokeje, kdy náš reprezentační trenér Petr Bodnár objíždí školy po celé České republice a ukazuje dětem pozemní hokej.

ČERVENEC 2021

Pokud vše půjde podle plánu, v Rakovníku se uskuteční dva kempy pozemního hokeje. Pro děti 9-15 již tradiční „Herní kemp Rakovník“ a druhý pro kategorii 13-18 let, který se pořádá pod názvem SportWays kemp. Více informací najdete zde. Oba termíny jsou již k naší radosti naplněny. Doufáme v jejich uskutečnění.

Přeložené Olympijské hry v Tokiu se konají v termínu 23. 7. – 8. 8. 2021. Nejen, že tam uvidíme ten nejhezčí pozemní hokej současnosti, ale na této největší sportovní události světa si zapíská i náš český rozhodčí Jakub Mejzlík. Bedlivě sledujeme jeho přípravu a velice mu držíme palce při jeho olympijské cestě za snem.

Ve stejném termínu by se měl v České republice konat také Olympijský festival. O jeho aktivitách vás budeme průběžně informovat.

Mistroství Evropy dívek, II. divize, Švýcarsko
Mistroství Evropy chlapců, II. divize, Rakousko

SRPEN 2021

Mistroství Evropy mužů, III. divize, Portugalsko

O Velikonocích 2021 měla mužská reprezentace krátkou přípravu v Liticích a v Praze. Více si můžete přečíst zde.

Mistroství Evropy žen, II. divize, Praha, Česká republika

Pokud vše půjde hladce, proběhne od 15. – 21. 8. na pražské Slavii mezinárodní svátek s vysokými cíli. Reprezentační trenér Filip Neusser se chce s ženami opět probojovat do nejvyšší divize. Proto podstupují ženy i za ztížených podmínek velmi tvrdou přípravu. V březnu 2021 se Českému svazu pozemního hokeje podařilo úspěšně uspořádat soustředění ve španělské Valencii. Více si o přípravném kempu přečtěte zde. Máme připraven i speciální program pro fanoušky. Pod taktovkou Karolíny Kříženecké by se nám na této akci měli prvně oficiálně představit i hráči pozemního hokeje s mentálním postižením, tým: Ráček Rakovník. Parahokej se v České republice hraje od roku 2019 a pokud vše dobře půjde, počítá se s účastí na olympijském turnaji v Berlíně v roce 2023. Více si o Ráčkovi můžete přečíst zde.

PROSINEC 2021

Halové mistrovství Evropy juniorů, Nymburk, Česká republika (přeloženo z ledna 2021)

Kromě výše vypsaných akcí doufáme, že se bude moci brzy rozjet i česká liga pozemního hokeje, stejně tak i školní kroužky. Chceme také posílit naše streamovací týmy, protože panuje předpoklad, že když se rozjedou soutěže, budou muset být bez diváků. Součinnost zatím přislíbili v klubech: TJ Plzeň Litice, HC 1972 Rakovník a HC 1946 Praga. Děkujeme.

V roce 2021 bude také slavit klub TJ Plzeň Litice 50 let od svého založení, a jak známe tento klub, oslavy budou velkolepé.

Český svaz pozemního hokeje pro vás připravuje nový e-shop s upomínkovými předměty z oblasti pozemního hokeje a hokejové rodiny. Nezapomeňte sledovat náš Facebook, kde vás pravidelně informujeme všech novinkách z našeho pozemkářského světa.

Souhrn roku 2020 si můžete přečíst ZDE.

Lenka Jeřábková

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy