Reprezentační osmnáctka dívek piluje formu

Reprezentační osmnáctka dívek má před sebou letos rok plný přípravy. Ta bude vrcholit v příštím roce evropským šampionátem. Kouč Martin Capouch má k dispozici 30 hráček, ze kterých bude vybírat tým na přípravné turnaje v Holandsku a Španělsku.

„Skládáme úplně nový tým. Seznamujeme se. Holky mají obrovskou výhodu, že náš realizační tým je relativně široký, díky čemuž je péče o ně komplexnější,“ říká Martin Capouch, hlavní kouč reprezentačního výběru. Největší zastoupení v něm mají hráčky pražské Slavie, těch je celkem v nominaci deset. Silné zastoupení mají také Mnichovice se sedmi hráčkami.
V průběhu května tým absolvoval několik celodenních tréninků v pražském Edenu. „Ty byly zaměřeny hodně herně, nacvičovaly jsme hodně přechod do útočné fáze. Své místo si v nich našel i čas na zlepšování individuálních schopností jako je zpracování, přihrávky a střelba. Nic, co by holky neznaly z tréninků v klubech. Ale cítíme, že je na tom potřeba pracovat stále. Primárně to byly situace, na které jsme se chtěli zaměřit v návaznosti na soustředění v dubnu,“ usmívá se hlavní trenér. Ten již nyní skládá plány na oba následující turnaje, včetně nominace, kam se z třicetičlenného týmu dostane jen 18 šťastných. „Není to tak, že by na akce letěl primárně tým v nejsilnějším složení, chceme dát šanci v průběhu turnajů širšímu poli hráček,“ dodává k nominacím.
Turnaj v Den Boschi, který se uskuteční od 4.-6. června, bude zajímavým měřením sil s mezinárodní konkurencí a také druhým testem nového týmu. Tím prvním byla přátelská utkání ve Francii během Velikonoc. Další měření sil bude však ještě prestižnější. V rámci světového šampionátu žen ve Španělsku se totiž uskuteční od 11. do 17. července turnaj osmi národů, kde Česko nastoupí proti těm nejlepším celkům starého kontinentu. S nadsázkou by se tak dalo říci, že je letos ve Španělsku čeká takové malé „evropské áčko“. Dívky tak budou mít možnost poměřit síly s výbornými celky, a ještě navíc něco pochytit z atmosféry dospělého mistrovství světa. Snad se jim to v budoucnu bude hodit!
O obou turnajích i přípravě vás budeme informovat jak na našich sociálních sítích, tak webu.
-jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy