Česko má zástupce v EHL! Bude jím Slavia!

Poprvé v historii českého pozemního hokeje bude mít náš mistr právo možnosti startu ve slavné Euro Hockey League (EHL). Tahle zpráva ostře zarezonovala éterem ve středu odpoledne, kdy finální podobu EHL rankingu zveřejnila v Bruselu Evropská hokejová federace.

Od 30. září do 2. října se ještě na nezveřejněném místě utká v tzv. KO16 o postup do Final 8, kam postoupí z tohoto kola vítězové čtyřčlenných skupin. Ti doplní mistry Holandska, Německa, Španělska a Belgie, kteří své místo získali ve Final 8 automaticky.

Los KO16 proběhne 18. července a v osudí bude mít český šampion mistry Rakouska, Skotska, Švýcarska, Irska, Francie (1. a 2. tým) a Anglie (1. a 2. tým). Dále pak je v osudí ještě druhý tým Belgie a z Holandska, Německa a Španělska týmy, které se umístily v jejich domácích ligách na druhém a třetím místě. Tedy jména jako hrom.

Českému mistrovi pomohly v žebříčku EHL, který je stěžejní pro nasazování týmů do této soutěže, body loňského šampiona Bohemians, které získal za umístění na evropském poháru Trophy v Paříži, jenž se konal letos o Velikonocích. Stejně tak přidala důležité body do žebříčku Slavia na Trophy II ve Švýcarsku dva týdny zpět. Všeho-všudy to českému koeficientu stačilo na posun ze 17. na 13.místo – pouhé dvě desetiny bodu za Rusko a Bělorusko. Vzhledem k tomu, že obě zmíněné země jsou pro následující ročník z evropských pohárů vzhledem k agresi na Ukrajině vyloučeny, otevřela se poprvé v historii cesta pro českého mistra.

„Je to samozřejmě ohromná pocta,“ svěřil se ihned po oznámení Miroslav Ludvík, kouč sešívaných. „V sezóně máme o jeden vrchol navíc. Jsem přesvědčen, že kluci, i s ohledem na tuhle zprávu, budou mít v přípravě o speciální motivaci postaráno. Připravit se musíme samozřejmě jak fyzicky, tak herně. V kádru nám dojde k pár změnám, ale uvidíme, třeba hráči, kteří mají namířeno do zahraničí, ještě zváží setrvání…“ usmál se Ludvík, jenž je zároveň reprezentačním trenérem ČR.

-jam-

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy