ME juniorek: Cenná remíza proti domácímu týmu

I bez tří hráček základní sestavy se Češkám podařilo vybojovat cennou remízu proti Rakušankám, pro které to byla první ztráta v turnaji. Se čtyřmi body jim v tabulce patří zatím čtvrté místo. V pátek se utkají s Itálií.

Tohle byl vyrovnaný zápas. A to jak pohledem na hrací plochu, tak do statistik. Všechny čtvrtiny vyrované, počet trestných rohů téměř také. Jeden by si řekl, že se jednalo o nudné utkání, ale to by se sakra sekl… První čtvrtina bez branek a bez rohů, pár zajímavých šancí na obou stranách. V té druhé šly do vedení domácí Rakušanky, ze hry se prosadila hráčka ze slavného pozemkářského rodu Prokschů. Češky kontrovaly téměř vzápětí. Z trestného rohu vyrovnala Adéla Kožíšková. Za stavu 1:1 se také šlo do šaten.

Do druhého dějství vstoupily lépe opět české hráčky. Jejich šance však zůstávaly nevyužity. A tak opět udeřilo na druhé straně. Z trestného rohu se prosadila sedm minut před konce Klausbruckner. Ale to by nebyly Češky, aby se vzdaly… Kouč Geers opět použil taktiku stažení brankařky a i díky výhodě extra hráče v poli si Češky vybojovaly minutu před koncem trestný roh. Ten s přehledem proměnila Topinková, dívka do nepohody, resp. hráčka na rohy v posledních minutách. Jakoby snad české hráčky měly recept na branky v posledních minutách! Nebylo ale ještě dohráno… Rakušanky vrhly poslední síly do útoku a v posledních vteřinách si dokázaly vybojovat tři trestné rohy. Naštěstí pro český tým ale zůstaly nevyužity, oslabené Češky tak mohou být s bodem spokojené.

„Do utkání jsme šli na soupeře, kterého známe velmi dobře, se sebevědomím. Myslím, že to bylo na hřišti i cítit, byly jsme v průběhu utkání o trochu lepší. Bohužel se nám nepovedlo proměnit více šancí. A na konci? To se nám podařilo opět vybojovat několik rohů a vyrovnat. Už teď se těšíme na další zápas proti Itálii,“ svěřila se po utkání litická střelkyně Adéla Kožíšková.

Spokojená s výkonem byla po utkání i Apolena Al-Amelová. „Do utkání jsme šly s jasným cílem vyhrát. Bohužel se nám to nepodařilo, ale bereme i remízu, která nás nechává ve hře o umístění mezi nejlepšími třemi celky turnaje. Konec byl dramatický – na obou stranách se mohlo ještě měnit skóre. Nakonec byla úspěšná jen Topi. Do dalšího zápasu dáme vše.“ 

ČR – Rakousko 2:2 (1:1)
G: 25. Kožíšková, 59. Topinková – 24. Proksch, 53. Klausbruckner

-jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy