ME juniorek: Poslední utkání výhru nepřineslo

V posledním utkání Češky bojovaly reálně o bronzové medaile, které mohly získat v případě výhry nad Francií. Nakonec, po prohře 1:3, jim na evropském šampionátu juniorek patří páté místo.

Ve vyrovnaném utkání patřil Češkám jeho úvod. Byly o krapet lepší než jejich soupeřky z Francie, nicméně ani jedna ze šancí, včetně jedné velké, nebyla využita. Za neustálého deště to byl zápas především o tom, kdo ze sebe vydoluje více sil. Na Češkách, které nastoupily bez zraněných Přibíkové a Hájkové, bylo postupně znát, že jim ubývají rychleji než jejich soupeřkám. Dvě minuty před koncem poločasu se možná i kvůli tomu prosadila Dumont a Francie vedla.

V druhém dějství byla únava znát na českých hokejkách ještě citelněji. Nicméně stále měly lehce víc ze hry. A z toho pramenilo i vyrovnání. Po střele Merxbauerové z rohu dorazila její střelu Duchková a srovnala stav. Češky se však neradovaly dlouho. Za necelou minutu přetáhla vedení na stranu Francie Le Nindre a naše hráčky opět prohrávaly. Češky se nevzdaly a bojovaly, vytvořily si několik příležitostí i TR, nicméně zahřmělo krátce před koncem na druhé straně – 1:3. A to byl poslední hřebíček do rakve českých nadějí. Češky se však nemají za co stydět – i v oslabení a nekompletní sestavě dokázaly bojovat. Češkám tak patří s jednou výhrou, remízou a třema porážkami páté místo na juniorském ME.

„Dnes se herně nemáme za co stydět. Dařilo se nám hrát to, co jsme chtěly, jediným problémem byla efektivita ve střeleckém kruhu. S tím jsme tady bojovaly prakticky celý turnaj. Po obdržené brance jsme se nevzdaly, vyrovnaly a ani gól Francie na 2:1 nás nezlomil. Mrzí nás, že se nám nepovedlo zakončit turnaj vítězně,“ svěřila se po utkání brankařka Mrázová.

ČR – Francie 1:3 (0:1)
G: 41. Duchková – 28. Dumont, 41. Le Nindre, 52. Duffrene

-jam- 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy