Zahraničí: Plochý pálil, ale prohrál. Laciná dala gól a pomohla týmu k výhře.

Jako každý týden vám opět přinášíme zhodnocení hracích víkendů našich borců v zahraničí! Dnes bude článek kratší, nicméně stále stejně nabitý!

Lukáš Plochý se tento víkend utkal se silným soupeřem. Na domácí půdě jeho tým čekal duel proti Royal Evere White Star Hockey Club. Tým z městečka Evere, který momentálně sedí na děleném prvním místě tabulky. Výhra proti takovému soupeři, a ještě na domácím hřišti, byla pro RHC Victory velkou motivací. Motivace se projevovala i ve hře, když se po poločas stav zápasu usadil na remíze 3:3. Všechny branky RHC Victory vstřelil právě Lukáš, který zápas co zápas shromažďuje body do střelecké tabulky. Třebaže měl Lukášův tým dobré vyhlídky na druhou polovinu, stav zápasu proti vedoucímu tabulky nebyli schopni otočit. RHC Victory si tak připisuje svou první prohru, a to za stavu 3:5. Vyhlídky na příští týden vypadají stejně obtížně. Tým českého útočníka se střetne s třetím týmem tabulky RHC Antwerp.

Dobrý pocit z uběhlého víkendu může mít Kateřina Laciná. Nejenže po ztrátě bodů z minulého týdne je HC Braxatta opět na koni, ale kapitánka českého reprezentačního výběru k výhře tohoto velmi důležitého zápasu pomohla hned třemi góly. Utkání na domácí půdě proti Waterloo Ducks neslo důležitý úkon. Výhra by znamenala zisk třech bodů, které by Braxattu opět vrátili na druhou příčku průběžné tabulky. Motivace velká, přesto skóre otevřel soupeř, a to těsně před konec první čtvrtiny. Stav zápasu jakoby se zasekl na jedno gólovém vedení Waterloo Ducks. Oba týmy předváděly týmový hokej a dostat se k šanci se jevilo velmi obtížné. Situace se změnila v 41. minutě, kdy se míčku ujala Kateřina a bezpečně ho dopravila do branky soupeře vyrovnávajíc zápas na 1:1. Velmi důležitý gól jak pro HC Braxatta, tak pro samotnou střelkyni – byla to její první branka v belgické lize. Po vyrovnávacím góle se tempo zápasu opět zrychlilo. Gól, kterým se Waterloo opět ujalo vedení, a gól vyrovnávací dělilo pouhých pět minut. Hrací doba se pomalu chýlila ke konci, když se míček dostal k české kapitánce a ta svým gólem pojistila těsnou výhru svého týmu. Urputně vybojované tři body vrátili HC Braxatta na druhé místo tabulky. Na místě prvním je HC Gantoise, na který Kateřina a její tým ztrácí pouhé tři body.

,,Zapas byl hodně vyrovnaný až do konce. Tentokrát při nás stalo asi dost štěstí, výkonnostně by tomu remíza slušela. Zapas byl plny osobních soubojů a nesl se v rychlém tempu, takže pro diváka atraktivní a pro nás na hřišti náročný, ale na rozhodně užitý.“

Další kolo holandské školy za sebou má Štěpán Klaban. Rakovnický odchovanec má za sebou zápas s dosavadním králem tabulky SV Kampong. Kvůli nepřítomnosti čtyřech nejlepších hráčů nevypadaly vyhlídky na zápas pro Klein Zwitserland zrovna světle. Štěpánův tým se však do bitvy s týmem z Utrechtu pustil srdnatě a celé tři čtvrtiny držel stav na remíze 0:0. V poslední čtvrtině však soupeř vybojoval dva rohy, které proměnil Jip Janssen, hráč nejen Kampongu, ale i nizozemského národního týmu. Klein Zwitserland tak z utkání odcházel s prohrou 2:0, což je však v zápase proti vedoucímu týmu tabulky velmi pěkný výsledek. Štěpán a jeho tým tak obývá sedmou příčku celkového pořadí. Tabulka holandské Hofdklasse je však nebývale vyrovnaná, Klein Zwitserland tak dělí od třetího místa pouze čtyři body.

,,První tři třetiny byla hra velmi vyrovnaná za stavu 0:0. V poslední čtvrtině se však štěstí obrátilo na stranu Kampongu, kde se jim podařilo proměnit dva trestné rohy. My jsme měli více šancí ze hry, nicméně Kampong si dokázal vybojovat více rohů a byl efektivnější.“

-kik- , -jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy