Mistrovství světa 2026 uspořádá Belgie a Nizozemsko. Společně!

Lausanne – Výkonná rada Mezinárodní hokejové federace (FIH) vybrala Belgii a Nizozemsko, aby společně uspořádaly mistrovství světa v hokeji žen a mužů v roce 2026. Kombinovaný světový šampionát se uskuteční v červenci nebo srpnu 2026 v nizozemském Amsterdamu/Amstelveenu a belgickém Wavre, přičemž ženské a mužské týmy budou hrát na obou místech.

Generální ředitel FIH Thierry Weil k tomuto rozhodnutí uvedl: „Rozhodnutí bylo přijato na základě výsledků hlasování: „Jménem FIH bych chtěl z celého srdce poděkovat všem národním svazům, které podaly nabídku. Obdrželi jsme vynikající návrhy, a proto bylo rozhodování mimořádně náročné. Velmi se těšíme na spolupráci s národními asociacemi současných mistrů světa a olympijských vítězů v kategorii žen, Nizozemskem, respektive Belgií, které bezpochyby připraví vynikající světový šampionát!“

EB rovněž potvrdil, že vítězové FIH Hockey Pro League v 5. sezóně (2023/2024) a 6. sezóně (2024/2025) se přímo kvalifikují na mistrovství světa mužů a žen v roce 2026. Pokud se vítěz 6. sezóny kvalifikuje již v 5. sezóně, bude místo v přímé kvalifikaci nabídnuto druhému v pořadí v 6. sezóně.

České týmy se budou mít možnost probojovat na světové šampionáty skrz ty evropské, případně pak z dodatečné kvalifikace. Přesný postupový klíč bude zveřejněn světovou federací v následujících měsících.

-jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy