PONEDĚLNÍK: Začala halová liga, v Hradci Králové proběhl Suda Cup!

Praha – Máme za sebou týden naplněný primárně halovým hokejem. Začala nám extraliga, kdežto v Hradci přivítali 28 týmů při Suda Cupu. Hezké pondělí!

Ve sváteční čtvrtek, 17.listopadu, odstartoval nový ročník Extraligy mužů a žen halového hokeje. Ale také nižší soutěže. Měli jsme tak možnost vidět některé hráčky, jak přejížděly z nižší soutěže, kterou odehráli ráno, na extraligu do Plzně a opačným směrem (odpoledne) u mužů – tam se hrály dokonce tři soutěže v jeden den. A nebyl to tedy jen zápřah pro hráče, ale i pro rozhodčí. Samotné nasazení vyžadovalo notnou míru improvizace, ale vše se nakonec zvládlo. I když, odpískat tři utkání extraligy, často v rozmezí čtyř hodin, není zrovna to, po čem by naši sudí prahli… Ale co se dá dělat, když není kde brát, tak…

…tak se vymyslí program pro mladé rozhodčí, které tak nutně potřebujeme vychovávat. Komise rozhodčích představí tento týden program pro začínající rozhodčí. Co je cílem? To se dozvíte v podrobném článku, který půjde ven v průběhu tohoto týdne. Selským rozumem je ale jasné, že na konci programu musí být více rozhodčích a hlavně to, že si svou „práci“ budou užívat a budou ji odvádět kvalitně.

A třeba i k tomu sloužila pomoc rozhodčím, která probíhala v průběhu legendárního hradeckého Suda Cupu. Tedy mládežnického turnaje, který letos do haly ve východočeské metropoli přilákal celkem 28 týmů. Na hřišti jsme měli možnost vidět nelítostné boje, přátelskou atmosféru a spoustu zábavy. Kromě toho proběhl i zmiňovaný seminář pravidel, aby si rozhodčí i hráči osvěžili halová pravidla. Vše jsme pak měli možnost vidět živě i ve streamu na svazovém youtube kanále, který lámal rekordy sledovanosti. Je vidět, že mládežnický hokej táhne. K samotnému Suda Cupu se vrátíme v průběhu tohoto týdne v samostatném článku.

Víkend jsme zakončili přípravou národních týmů k blížícímu se evropskému halovému šampionátu, který čeká na obě reprezentace od 7. prosince v Hamburku. Našli jsme si čas s reprezentačními trenéry a připravili pro vás jejich pohled na nadcházející první vrchol halové sezóny.

V tomto týdnu se můžeme primárně těšit na víkendovou dávku halových soutěží, včetně té nejvyšší mužské. Vy se můžete těšit kromě seznámení s rozvojovým programem pro rozhodčí třeba také na memorandum ČSPH, které vám představíme na našem webu. Týden zakončí zahraniční příprava ženského národního týmu… prostě máme se opět na co těšit!

PS: Nelekejte se ve středu. Náš web bude migrovat, tak bude pár hodin nedostupný. Ale věříme, že to bude stát za to!

-jam-

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy