Extraliga žen: Slavia opět stoprocentní, Praga bojuje o semifinále

Slavii nedokázaly zastavit ani hráčky Litic a Rakovníka a ta je tak nadále bez ztráty jediného bodu. Praga nastoupila poprvé v plné sestavě a bylo to znát. Souboje o semifinále budou ještě napínavé.

H: Kbely

R: Pivko, Babická, Šmídová, Větrovský P.

Keberdlová s Duchkovou vystřílely výhru

HC Hostivař – TJ Plzeň Litice 4:8  (2:0, 0:2, 0:3, 2:3)

G: Brtvová, Hlavatá, Balážová 2 – Keberdlová 3, Duchková 3, Tušlová, Jelenová

Hostivař vstupoval do utkání stále s nula body, což se na sebevědomí hráček výrazně podepisuje. Nastoupily s velkým odhodláním, avšak opět rychle došly síly, a tak ani výborný začátek, když se hráčky Hostivaře dostaly do dvoubrankového vedení, nestačil. Začaly totiž úřadovat Duchková s Tušlovou, které dohromady nastřílely šest branek a rozhodly o tom, kam poputují body.

Střelecké žně ovládly sešívané dámy

SK Slavia Praha – HC 1972 Rakovník 10:5  (2:2, 4:0, 3:1, 1:2)

G: Lehovcová 2, Nováková N. 2, Capouchová 2, Hájková 2, Nová Li., Babická – Daňková 2, Přibíková, Hanzlová, Vorlová

Rakovník se dokázal dostat dvakrát do vedení, pokaždé ale jen na chvíli. Nejprve po střele Daňkové a poté po zásahu Přibíkové. Když ale dokázala Lehovcová i napodruhé srovnat, začaly slávistky předvádět svou typickou hrou, při které soupeřky nemají moc šancí. Za deset minut nasázely dalších pět branek a bylo rozhodnuto. Ani Rakovník jim nedokázal překazit jejich 100% bodovou úspěšnost, navíc ještě inkasoval hned deset branek.

Rodinná souhra Fouskových funguje

HC Slavia Hradec Králové – HC Hostivař 6:1  (1:1, 2:0, 1:0, 2:0)

G: Fousková L. 2, Fousková E. 3, Kindlová – Neplechová

O tom, že rodinné vazby mohou být výhodou i na hřišti všechny přesvědčily Lenka a Eliška Fouskovy. Trápící se Hostivaři dokázaly míček propašovat do brány celkem pětkrát. Opět nestačilo ani to, že Neplechová v úvodu dostala svůj celek do vedení. Jako již víckrát v sezóně se totiž jejich hra po inkasování branek sesypala a nepomohla ani bojovnost, kterou hráčky předvedly. Po šesti zápasech nemají na kontě jediný bod a hra o záchranu v extralize bude velmi těžká.

Drama až do posledních minut nenašlo vítěze

HC 1972 Rakovník – HC 1946 Praga 5:5  (2:0, 1:1, 1:2, 1:2)

G: Vorlová 2, Daňková, Hanzlová, Přibíková – Kolářová 2, Laciná, Semrádová, Topinková

Praga nastoupila poprvé od začátku sezóny v plné sestavě a na herním projevu to bylo znát. V úvodu sice dvakrát inkasovaly, v průběhu druhého poločasu se jim ale podařilo náskok soupeřek postupně stáhnout a navíc se i dostaly do vedení. Necelou minutu před koncem ale srovnala Vorlová.

Slavia pokračuje ve spanilé jízdě

TJ Plzeň Litice – SK Slavia Praha 2:9  (0:1, 0:0, 0:4, 2:4)

G: Dolívková, Kožíšková – Nová Li. 2, Nováková V., Kadlecová 2, Nováková N., Lehovcová, 2, Hájková

V úvodním střetnutí, které spolu Slavia s Plzní absolvovaly, bylo vše napínavé až do posledního hvizdu. Nikoliv v tomto případě, zde totiž napětí trvalo pouze do poločasu. Až do něj na tabuli svítil stav 0:1, po něm se ale červeno-bílá mašina rozjela a branka Litic se rozvlnila hned osmkrát, na což nedokázaly hráčky najít odpověď. O alespoň dvě čestné branky se v závěru postaraly Dolívková s Kožíškovou.

Praga stáhla náskok Hradce, šance na Final 4 pro ni stále žije

HC Slavia Hradec Králové – HC 1946 Praga 2:7  (1:1, 0:1, 0:1, 1:4)

G: Fousková E., Jindráková – Semrádová 2, Kolářová, Pažitková 2, Topinková 2

Pokud by Praga duel s Hradcem nezvládla, její semifinálové naděje by se výrazně snížily. Po tom, jak se prezentovaly v dřívějším sobotním zápase s Rakovníkem bylo jasné, že na Hradec nečeká jednoduchý úkol. To se i potvrdilo. Až do poslední čtvrtiny bylo utkání poměrně vyrovnané, oba dva celky se dostávaly do pěkných akcí. Slávistky se ale v poslední desetiminutovce dopustily několika zbytečných chyb v obraně, čímž pro soupeřky vytvořily jednoduché příležitosti ke skórování, kterými nepohrdly. Boj o Final 4 je tak stále otevřený a bude ještě rozhodně napínavý.

Hodnocení hráček

SK Slavia Praha

Velmi dobré zápasy si připsala Linda Nová. „Včera jsme hrály s Rakovníkem a Liticema, dvěma těžkými soupeři, ale zvládly jsme je. Rakovník moc nepressoval, a tak obránkyně měly dost času na dobrou rozehrávku. Sice jsme pár minut hrály tak, že už myslíme na vánoční pohodu, ale zbytek utkání jsme se soustředily na hru. Podle toho vypadá výsledek, Litice mají velmi dobrou obranu, ale i s nimi jsme si dokázaly poradit.“

HC Slavia Hradec Králové

Oporou Hradce byla mezi třemi tyčemi opět Barbora Čecháková. „V prvním utkání se tým Hostivaře hned na začátku utkání ujal vedení a my jsme musely dotahovat. Během zápasu jsme si našly naše tempo a pomalu zvyšovaly náskok. I přes zajímavé šance soupeře jsme až do konce zápasu kontrolovaly příznivý výsledek a zápas dovedly do vítězného konce. Oproti prvnímu zápasu Praga hned po úvodním hvizdu nastolila rychlé tempo. I když jsme ještě na první gól dokázaly odpovědět a zápas držet nerozhodně, druhá půlka byla už v naprosté režii soupeře. Po našich chybách v obraně jsme Pragovce věnovaly hned několik šancí, které proměnily a zápas jednoznačně ukončily 2:7.“

HC 1946 Praga

„V předvánočním kole jsme se konečně poprvé od začátku halové sezóny sešly v plné sestavě,“ vysvětluje Nela Tlamsová. „Až na začátek prvního zápasu jsme hrály hru, kterou bychom se chtěly prezentovat. Věřím, že se od těchto výkonů odpíchneme a budeme v tomto tempu pokračovat i po Novém roce.“

HC Hostivař

„Je těžké hodnotit další dva prohrané zápasy,“ říká Monika Hlavatá. „Jsme bez bodu a to by si každá z nás měla uvědomit. Měly jsme opět nějaké marodky, což nám úplně nepomáhá. I přesto jsme ale tyto dva zápasy měly zvládnout. Nejsme schopné si udržet vedení anebo držet vice balon. Jako bychom po určité části hry zapomněly, co máme dělat. Pak inkasujeme další a další branky. Z toho se už dostává velmi obtížně. I když tomu ty výsledky bohužel neodpovídají, tak si nemyslím, ze předvádí mě nějak hrozný hokej.“

HC 1972 Rakovník 

Jedno z našich lepších utkání se Slavií,“ komentuje utkání Iva Daňková, kapitánka Rakovníka. „První čtvrtinu jsme s nimi držely krok. V druhé čtvrtině byly lepší v zakončení, utekly nám o čtyři branky. V závěru utkání, kdy jsme šly do šesti a holky ze Slavie taky, jsme nehrály vůbec špatně, ale gólový rozdíl už jsme bohužel nedohnaly. Po vedení 3:0 nad Pragou a po našem polevení ve třetí čtvrtině, to nakonec bylo vyrovnané utkání, kdy jsme v závěru ještě dotahovaly na remízu, naštěstí ale úspěšně.“

Věříme, že příště budeme moct přidat i pohled Litic.

Jaké celky si zahrají o medaile? To se dozvíme až po Vánocích, a tak Vám přejeme příjemné prožití svátků. Těšíme se na Vás v novém roce, který bude opět nabitý hokejem!

-ave- , -jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy