U18 kluci: Herní kemp za námi, další zastávka Itálie!

Reprezentační tým U18 kluků má za sebou první letošní herní kemp v Plzni. Tým se nadále připravuje na letní ME ve Swansea. Během náročného víkendu absolvovali kluci kromě 3 tréninkových jednotek, také 3 zápasy. Po posledním kempu, kam trenéři pozvali nováčky si je tentokrát vyzkoušeli v praxi. Na kemp bylo pozváno celkem 28 hráčů s cílem se trenérům předvést v co nejlepším světle. Již na Velikonoce totiž tým čeká výjezd do Itálie, kam trenéři berou už jen 22 hráčů.

Vraťme se k víkendu. První souboj kluky čekal hned v pátek, po náročném dni, kdy kluci měli tréninky nás čekal večerní zápas proti domácímu týmu. Ač byly Litice favoritem, hoši odehráli velmi dobrý zápas. V mnoha chvílích byli vyrovnaným soupeřem. Jediné, co výběr U18 zradilo byla koncovka, a tak výsledek 4:0 vypadá hůře než předvedená hra. Úplně jinak vypadal zápas s Mnichovem, pozměněná sestava nebyla tak aktivní a svěží jako v prvním zápase a tým Mnichova kluky trestal za každou sebemenší chybu.

Oba tyto zápasy odehrál i záložník Štěpán Šmíd, který se snažil najít rozdíl mezi zápasy.

„V našem týmu si myslím, že to byl rozhodně přístup a mentalita s jakou jsme vstoupili do zápasu, zatím co na Litice jsme si věřili, byl to pro nás známý soupeř, tak jsme si byli jistější a nebáli se něco ukázat. S Německem mi přišlo, že se všichni zalekli toho, že to jsou Němci. Z našeho projevu nebylo vidět, že zápas chceme vyhrát. Nehráli jsme tvrdě, spousta hráčů se bála hrát a náš tým vůbec nepůsobil tak dobře jako proti Liticím. Němci byli daleko více technicky vyspělí, přesné tvrdé nahrávky, balon jim usínal na hokejce, dobré krytí balonu a drželi hodně míč na svých hokejkách a tím nás nenechali vstoupit do zápasu a něco s tím skóre udělat. Také si myslím, že se již projevila únava po prvním dní.“

Štěpán už má za sebou několik utkání za U18, a tak už trenéři věděli, co od něj čekat. Naopak od jednoho z nováčků týmu Kuby Koháka čekali, co předvede a zda si vůbec dokáže říct o místo v týmu. Kuba nenaskočil do zápasu proti Mnichovu, ale naopak proti Rakovníku už nechyběl a připsal si tak i první výhru v týmu U18. Jak celý kemp hodnotí Kuba a zda se dostal do týmu pro Itálii, už nám prozradí krátký rozhovor.

Kubo, jak bys hodnotil první herní kemp za tým U18?

Svůj první herní kemp za tým U18 v Liticích jsem si užil. Bavilo mě hrát i trénovat.

K týmu jsi se připojil relativně nedávno, jak se mezi kluky cítíš?

Mezi kluky se cítím dobře. Připadá mi, že jsem do party docela zapadl. S některýma kluka se znám z mého týmu HCH a s jinýma zase například z tréninků SPS a SCM, takže tolik nových tváří v týmu U18 nevidím.

 Na kempu odehrál tým 3 utkání, co ti tyto zápasy dali?

Poznal jsem nový způsob hry. Oba zápas, které jsem měl tu možnost odehrát byli z mého pohledu kvalitní jak ze strany týmu U18, tak ze strany soupeřovi. Ze zápasů si odnáším nové zkušenosti, převážně co se taktické stránky zápasu týče.

Trenéři tě na základě výkonů vybrali na další přípravu do Itálie, čekal si, že pojedeš? A co nominaci říkáš?

Upřímně jsem nečekal že pojedu, ale opravdu jsem v to doufal. Je to pro mě veliká příležitost přiučit se a poznat, jak se hraje hokej v zahraničí.

Kuba je tedy jedním ze 3 nováčků, kteří se do nominace dostali. O složení týmu do Itálie budeme informovat později, až se kompletně ustálí, jelikož ne všichni nominovaní jsou 100% a tak čekáme na jejich zdravotní stav.

Jednotlivé zápasy zhodnotil jeden z trenérů Tomáš Holub, který si mimo jiné pochvaloval přístup a nasazení celého týmu v průběhu kempu:

TJ Plzeň Litice vs U18

Páteční zápas začal velmi zostra, což bylo způsobenou rychlou a důraznou hrou Plzeňského týmu, který předváděl kvalitní hru a osobně ho považuji za aspiranta na titul. Reprezentační výběr byl schopný udržet zápasové tempo a předváděl výborné nasazení díky čemuž zápas skončil “pouze” prohrou 0:4. V zápase bylo vidět, že extraligový hokej dospělého týmu je mnohem důraznější ve všech aspektech hry od nahrávek po osobní souboje. Dobrý výkon předvedl reprezentační výběr i díky rozšířenému počtu náhradníků na střídačce.

ASV Munchen vs U18

Po velmi dobrém a hokejovém výkonu s Plzeňským týmem nás v sobotu ráno čekal tým z Mnichova, který předváděl velmi technicky vyspělý hokej, ač se jednalo o čtvrtou nejvyšší soutěž. Bohužel náš předvedený výkon byl znatelně slabší. Co bylo příčinou je otázkou, ale určitě je potřeba k zápasu přistoupit příště více koncentrovaně. Ne příliš koncentrovaný a agresivní výkon zapříčinil prohru 1:6.

HC 1972 Rakovník

Poslední zápas, který jsme absolvovali v sobotu večer jsme hráli proti Rakovnickému výběru, který hned v úvodních minutách vstřelil dva góly a vypadalo to, že bude kontrolovat zápas v plné míře. Reprezentační výběr prokázal charakter a dokázal obrátit zápas na konečný stav 5:2. Je třeba zmínit, že dominoval a po obdržených brankách zápas kontroloval. Ukázalo se, že práce s videem po dopoledním zápase týmu prospěla k lepšímu taktickému výkonu.

Musím říci, že strategický plán přípravy přináší své ovoce a vrací se nám každý odehraný zápas, který s týmem absolvujeme. Čekají nás ještě další přípravné zápasy, jež nám pomohou se kvalitně připravit na výkon na ME ve Swansea.

Za celou organizaci a pomoc děkujeme oddílu TJ Plzeň Litice, kteří nám vyšli ve všem vstříc a pomohli hladkému průběhu přípravy.

-top- , -jam-

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy