HOCKEY MAGIC CARAVAN – ČAS NA KOUZLA S HOKEJKOU

V týdnu, od 26. do 29. června navštívil české kluby Hockey Magic Caravan. Dva nadšení hokejové trenéři z Holandska se přijeli podělit o své hokejové znalosti a dovednosti nejen s našimi dětmi, ale i také předat část svého know-how také trenérům.

Během své cesty po ČR měli možnost ochutnat pár kouzel téměř 200 dětí a 30 trenérů. Do programu, který je podporován EHF se zapojily tyto kluby, HC Rakovník, HC Kadaň (Spořice), TJ Plzeň Litice, HC Bolevec, HC Hradec Králové a PH Jičín, SK Slavia Praha, HC Praga, HC Bohemians, TJ Sokol Kbely a HC Mnichovice.

O tom, jak to v reálnu probíhalo, jsme se zeptali Lucie Kožešníkové z Hradce Králové.

„Do Česka dorazil slavný Hockey Magic Caravan! U nás se zastavil ve středu odpoledne.

Našich trenérů a hráčů se ujali holandští trenéři pánové Dick Besters a Tomislav Jamičic. Tito hokejový nadšenci putují po evropských hokejových klubech se svým kouzelným „autobusem“, plným hokejové zábavy, kouzelných míčků, bláznivých hokejek, skvělých hokejových triků a kreativních nápadů!

Sešlo se nás opravdu nevídaně, přes šedesát hokejistů a hokejistek se těšilo, co nového se naučí.

Vše odstartovalo v 15,00 důkladnou přípravou trenérského zjištění. Každý trenér měl dané stanoviště. Děti se k jednotlivým stanovištím rozdělili v 16,00 a začalo „magické kolo“. Vrátili se nám staré dobré časy kruhových tréninků a tak jsme hned věděli jak na to. Pánové Tomislav a Dick poctivě obcházeli všechny hokejové pointy, korigovali případné nedostatky a do vysvětlovali nejasnosti.

Šest stanovišť po patnácti minutách dalo všem zabrat, a tak byla na místě pauza vyplněná pizzou, ovocem a zeleninou. Po doplnění kalorií se všichni vrátili na hřiště a začalo další „magické kolečko“. Až neuvěřitelné hokejové triky si vždy hráči měli možnost prohlédnout a následně dostali prostor i vyzkoušet a zjistit, že jen tak někdo čarovat s hokejkou neumí….

Děkujeme ČSPH, že tuto akci zorganizovala a náš klub a klub PH Jičín se mohly zapojit.”

Hezké léto a těšíme se, že na našich letních kempech nové triky společně vyzkoušíme.

Karolína Paterson

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy