U18 KLUCI: ZPÁTKY KE ZLATU

Připravili jsme si pro vás rozhovory s členy realizačního týmu, každému z nich jsou položeny tři stejné otázky. Přečtěte si zpětně o tom, jak to s odstupem času vnímají, jaká práce stála za dosažením toho úspěchu a jak se cítí na “ÁČKO“. 

 

1) CO SI MYSLÍTE, ŽE STÁLO ZA TAK VYJIMEČNÝM ÚSPĚCHEM V TURNAJI?  

TOMÁŠ BABICKÝ (hlavní trenér) 

“Dva roky na tom kluci makali společně s realizačním týmem, sešla se skvělá parta, ti kluci od začátku věděli, za čem chtěj jít. Přálo nám i štěstí, což k dobrým výkonům neodmyslitelně patří.” 

TOMÁŠ HOLUB (asistent trenéra) 

“Za prvé je to spoustu malých věcí, které se odehráli v průběhu těch dvou let, ať už o tom, že kluci získávali informace třeba jak pracovat s denním světlem, se spánkem, jak regenerovat až po kvalitní servis v přípravných utkáních a na samotném turnaji. Svojí roli také sehrál velký počet přípravných zápasů, které byly tak akorát těžké, kluci měli v hlavě nastaveno, že umějí vyhrát. Kdybychom v přípravě nasbírali vysoký počet proher, tak si nemyslím, že bychom sem přijeli v hlavě s nastavenou výherní mentalitou… kdy si myslím, že mentalita je klíčový prvek celého toho procesu přípravy a závěrečného turnaje, že v momentě, kdy si hráči nevěří, tak nemůžou podat dobrý výkon. Tedy práce s hráčskou mentalitou je zcela klíčová z hlediska tohoto výsledku.” 

FRANTIŠEK ROZHON (asistent trenéra) 

“To je prostě práce nejenom posledních dvou let, ale i té předešlé osmnáctky, shodli jsme se, že v podstatě to páté umístění ve Vídni nám zaručilo tuhle skupinu, přece jenom, kdybychom měli ve skupině Francii, tak by to bylo o poznání těžší. No a pak je to tvrdá práce celého dvouletého cyklu, teambuilding, super parta, sebevědomí… všechno si sedlo.”  

TOMÁŠ HELMICH (fyzioterapeut) 

“Stavěli jsme pevnou zeď, cihličku po cihličce, klaplo úplně všechno, co mělo. Už od kondiční přípravy za celé ty dva roky přes to, že si trenéři s hráči perfektně sedli, každý hráč plnil to, co měl, každý tu měl svojí roli. Vyhýbala se nám zásadní zranění kluci byli perfektně připravení a tady tenhle pohár je pro nás odměna.”   

MAREK BRADA (kondiční a mentální trenér) 

“Jednoznačně Tým a jeho soudržnost. Z kluků šla obrovská energie a bylo vidět, že prvních deset minut každého zápasu bylo pro soupeře devastující – viz semifinále s domácím Walesem. Je to již několik let, co naše práce a postupy nesou ovoce, ale nebylo to z různých důvodů vidět výsledkově, to se právě změnilo…a jak!!! (smích). K tak velkému úspěchu jako je tento je však potřeba mnoho faktorů, co se musí sejít, dopadlo to perfektně, kluci to zvládli!!!” 

TOMÁŠ HOLEK (manažer) 

“Dlouhá cesta pro nás, myslím, že jsem na tom pracovali celý realizák už nějakých pět, šest let a konečně to vyšlo.” 

 

2) JAK BYSTE POPSALI JEDNÍM SLOVEM KLÍČ K TOMUTO ÚSPĚCHU? 

TOMÁŠ BABICKÝ (hlavní trenér) 

“Já bych řekl dvě „DŘINA A PARTA“” 

TOMÁŠ HOLUB (asistent trenéra) 

““TÝM“ když bych to měl rozvést to, co se nám teď podařilo je, že jsme spojili ty hráče dohromady napříč oddíly v jeden tým. Kdybych měl vypíchnout jeden klíčový prvek, který k tomu vedl – po dva roky jsme promíchávali složení na pokojích (na soustředění) a bydlel v podstatě každý s každým několikrát. Kluci měli možnost se více poznat, a to vedlo k symbióze. Čímž jsme vybudovali tým, který se má rád a táhne za jeden provaz.” 

FRANTIŠEK ROZHON (asistent trenéra) 

“VYTRVALOST”  

TOMÁŠ HELMICH (fyzioterapeut) 

““DISCIPLÍNA“ jednoznačně, hlavně v zápasech semifinále a finále, tam každý plnil svoji roli, kluci přesně věděli, co mají dělat. Tam se nás soupeři pokusili několikrát zlomit a nepovedlo se jim to. To byla fantazie.” 

MAREK BRADA (kondiční a mentální trenér) 

““TÝM“ jednoznačně tým, bylo ohromnou odměnou sledovat kluky, jak to mezi nimi na turnaji fungovalo, perfektní energie z kluků čišela, supr.“ 

TOMÁŠ HOLEK (manažer) 

“BOJOVNOST” 

 

3) CO BYSTE POPŘÁLI PŘÍŠTÍ GENERACI, PRO KTEROU JSTE „ÁČKO“ VYBOJOVALI? 

TOMÁŠ BABICKÝ (hlavní trenér) 

“Mají obrovskou výzvu před sebou, v podstatě už jsme to jednou hráli, takže víme, co to obnáší. Záleží na každém hráči, jak se s tím popere, samozřejmě my jim vytvoříme tokové podmínky, jako realizační tým, aby dosáhli v „Áčku“ co největšího úspěchu.” 

TOMÁŠ HOLUB (asistent trenéra) 

“Vzhledem k tomu, že jsem měl možnost si „Áčko“ taky zahrát, tak bych jim popřál ať si to užijí a ať na sobě makají, protože tu možnost poměřit se s těmi nejlepšími hráči v Evropě už možná víckrát mít nebudou. Pokusit se dostat během přípravy na nejvyšší level, aby zjistili, jak na tom doopravdy jsou, protože Holandsko, Německo, Belgie nám krásně ukáže, jak daleko jsme od těch nejlepších zemí na světě.” 

FRANTIŠEK ROZHON (asistent trenéra) 

“Ať si ho užijí, ne vždy se poštěstí hrát turnaj v „Áčkové“ kategorii a ať do toho turnaje jdou s vědomím, že v celé dvouleté přípravě do toho dali všechno.” 

TOMÁŠ HELMICH (fyzioterapeut) 

“Přeji jim to a apeloval bych na ně, aby každý plnil svou roli v týmu. Každý, aby poznal svoje silné stránky a rozvíjel je a aby kluci fungovali jako tým, to je to nejdůležitější. V rámci kondiční a zdravotní přípravy, aby kluci šli na 120% a aby vše řešili včas preventivně a byli disciplinovaní. V průběhu turnaje se plně soustředili a neřešili nic okolo.” 

MAREK BRADA (kondiční a mentální trenér) 

“Pro kluky to bude svátek, poměřit sily s naprostou elitou je vždy výzva a pořádná motivace. Přál bych jim chuť pracovat a učit se novým věcem, které si na ně přichystáme (smích).”   

TOMÁŠ HOLEK (manažer) 

“Hodně štěstí, sil a asi budou muset hodně makat, pokud budou chtít být alespoň důstojnými soupeři.” 

 

DĚKUJEME za finanční podporu a sehnání sponzorských darů Petru Troníčkovi a Alexandrovi Tóthovi!

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy