ME žen: Hájková v posledních vteřinách zajistila velmi cennou remízu

Česko – Ukrajina 1:1 (0:0, 0:1, 0:0, 1:0)

G: Hájková – Tanchenko

Až do posledních vteřin to vypadalo, že z klíčového utkání Češky vyjdou naprázdno. To by ale v našem týmu nemohla být Natálie Hájková. Z posledního rohu se jí podařilo dostat míček za záda brankářky. Celý zápas navíc rozhodně nebyl jednoznačnou záležitostí. Šancí měly oba týmy několik, proměňovaly je ale jen sporadicky. Náš tým navíc podrželo několik velmi dobrých zákroků brankářky Čechákové a párkrát i štěstí.

„Pocity jsou neskutečné, jsou skvělé. Jsem ráda i za tým, že jsme si po takhle těžkém zápase vybojovaly remízu,“ řekla po zápase střelkyně gólu Natálie Hájková. „Myslím si, že tenhle gól pro nás bude hodně důležitý. Nejtěžší zápas máme asi za sebou. Naším cílem je horní kříž, chtěly bychom se umístit do druhého místa a zajistit si olympijskou kvalifikaci.“

Wales – Rakousko 0:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0)

V prvním zápase jsme branku neviděli, i přestože šance byly na obou stranách. O trochu navrch měl ale přeci jen Wales. Dokazují to mimo jiné i rohy, kde Britky zaznamenaly drtivých sedm příležitostí. Ani jedna z nich ale neskončila v brance gólmanky Rahden.

Francie – Litva 8:0 (2:0, 1:0, 2:0, 3:0)

G: Nindre, 2x Delemazure, Lesgourgues, 2x Arnaud, Verzura, Lardeur

Francie svou převahu, narozdíl od Welšanek v předešlém zápase, dokázala využít. Dočkali jsme se prvního gólu turnaje, který padle po nařízení penalty. Litva se prakticky nedostala do zápasu, byl vidět hlavně velký fyzický deficit, který je odlišoval od soupeřek. Hlavním důvodem, proč padlo pouze osm branek byl velmi dobrý výkon litevské gólmanky Žiaubryte.

Polsko – Slovensko 8:0 (1:0, 4:0, 1:0, 2:0)

G: Czujewicz, Balcerzak, Skoraszewska, Rybacha, Polewczak, Suzynska, Slawinska, Zemmermann

Polky ve svém úvodním představení dokázaly, že patří k favoritkám turnaje. I přes velmi mladý tým se jim dařilo Slovenky zatlačit do obranné čtvrtiny. Ty se tak prakticky k ničemu nedostaly v průběhu celého zápasu.

9:00 Čekání je u konce, domácí mistrovství Evropy žen divize B je tady! V neděli startujeme s Ukrajinou a bude to hned veledůležitý zápas – možná i o postup do horního kříže. První dva týmy navíc postoupí do kvalifikace na OH v Paříži! Rozhodně je o co hrát.

Potřeba budou každé hlasivky, které naše ženy poženou k úspěchu. Lístky stále můžete zakoupit i online na odkaze zde, klidně i na jednotlivé dny. Samozřejmě bude prodej probíhat také na místě.

Pokud byste se ale nemohli dostavit osobně, všechny utkání Češek budou k sledování na ČT sport Plus. Náš zápas s Ukrajinou můžete sledovat zde.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy