ME žen: Francie má jistotu semifinále, Rakousko se trápilo s Litvou

Rakousko – Litva 2:0 (0:0, 1:0, 1:0, 0:0)

G: Proksch, Felber

Litva dokázala po prvním velmi nevydařeném zápase Rakušanky potrápit. I přestože favoritky byly více než jasné, Litevky se ničeho nezalekly. Naopak si sami dokázaly vytvořit řadu dobrých šancí a téměř sahaly po bodu. Rakouská obrana ale nepropustila již ve druhém zápase ani jeden gól. Díky tomu si mohly připsat tři body, které je velmi přiblížily postupu.

Francie – Wales 3:1 (2:0, 0:0, 0:1, 1:0)

G: Le Nindre, Verzura, Gaspari – Hoskins

Francie dokázala zdolat Wales, díky čemuž si zajistila místo v semifinále. Největší zásluhu na tom měl jejich kvalitní pres, na který Welšanky v první půli nedokázaly najit recept. Ten se jim podařilo objevit v druhých třiceti minutách zápasu, to již bylo ale na zvrat pozdě – hlavně kvůli střelecké impotenci, která je trápila i v minulém zápase.

9:00 Dnes jsou na pořadu dne zápasy skupiny B. Náš domácí tým si tedy může odpočinout a připravit se na další klíčový duel, který ho čeká v úterý s Rakouskem. Čeká na nás zápas Rakouska s Litvou. Rakousko by mělo zápas dominovat, protože včerejší výkon s Walesem ukázal, že potenciál jejich tým rozhodně má. Ve druhém zápase nastoupí Francie s Walesem, tedy dva hokejově velmi vyspělé týmy. Očekává se velmi hezký zápas, který, doufejme, nabídne více branek, než včerejší zápas britského týmu.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy