ME žen: Polsko poraženo! K semifinále stačí poslední výhra

Polsko – Česko 1:3 (0:0, 0:2, 1:1, 0:0)

G: Drozda – Tlamsová, Nedvědová, Duchková

Češky udělaly velký skok k postupu do semifinále! Díky výhře nad Polskem jim zítra bude stačit porazit Slovensko nebo výhra Ukrajinek. Jak se vůbec dnešní výhra rodila? Domácí tým těžil z neprůstupné obrany – v první patnáctiminutovce se do našeho kruhu dostal jediný útok, který ale skončil na hokejce Čechákové. Ve druhé čtvrtině poprvé rozjásala publikum Nela Tlamsová, která zameteným úderem nedala nikomu šanci její projektil zastavit. Byl to navíc její první gol v seniroské reprezentaci. O chvíli později na ni navázala druhá premiérová střelkyně Linda Nedvědová. Šanci Polkám vrátila Drozda. Její radost ale netrvala dlouho – o sedm minut později vrátila dvougolový náskok Češkám Lucie Duchková. Poté se Češky opět navrátily k neprůstupné obraně a nenechaly nic náhodě.

Ukrajina – Slovensko 14:0 (2:0, 4:0, 4:0, 4:0)

G: Kasianova, 3x Khilko, Ponomarenko, 3x Shokalenko, 4x Leonova, Kurovska, Voievoda

Ukrajina nedala Slovensku prakticky šanci. Od začátku jasně udávala tempo celého zápasu a kontrolovala hru. Postupně se jí dařilo i navyšovat gólový rozdíl. Nic na tom nezměnilo ani prvních pět minut druhé poloviny, kdy se Slovenky snažily presovat. Brzy jim došly síly a zbytku duelu opět dominovaly Ukrajinky.

9:00 Třetí den je tady, nejdůležitější je pro nás rozhodně druhé utkání – naše ženy v něm na hřiště vyběhnou proti Polsku. Výhra či remíza by je s největší pravděpodobností posunula přímo do bojů o olympijskou kvalifikaci.

Pokud byste chtěli přijít a ještě neměli lístky, dají se stále koupit na odkaze zde, nebo na místě. Platit se dá kartou i hotově a ceny jsou stejné jako online.

Kdybyste to na hřiště nestíhali, zápas bude opět vysílat ČT sport Plus. Stream bude k vidění na odkaze zde.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy