ME žen: jsme ve finále! Od 16:00 s Francií

Česko – Wales 1:0 (0:0, 0:0, 0:0 1:0)

G: Topinková

Je to tam! Jsme ve finále. Zítra od16:00 se utkáme s Francií. Jak se výhra rodila? Oba týmy byly velmi vyrovnané, téměř došlo i na nájezdy, ale to by tu nesměla být Kateřina Topinková. Deset minut před koncem z trestného rohu natáhla míček a propálila vše co jí stálo v cestě. Náš tým ale podržela i skvělá Čecháková, několika neskutečnými zákroky, které téměř popíraly fyzikální zákony, udržela čisté konto. Díky tomu domácímu týmu podařilo poslat celek s několika hráčkami se starty na olympiádě do bojů pouze o bronz. Naopak české lvice se budou rvát o zlato a k úspěchu je dozajista poženou opět zaplněné vršovické tribuny.

Slovensko – Litva 1:5 (0:0, 0:3, 1:1, 0:1)

G: Pedersen – 2x Kukliene, Grigiene, Jakovleva

Slovensko si na turnaji připsalo svou první branku! S Litvou předvedly tamní reprezentantky opět velmi defenzivnů hru, míček byl většinu času na jejich polovině. Hlavním důvodem, proč Litva neodskočila na větší rozdíl, byla brankářka, která opět předvedla velké množství skvělých zákroků.

Polsko – Rakousko 2:1 (1:0, 0:0, 0:0, 1:1)

G: Balcerzak, Slawinska – Klausbruckner

Polsko dokázalo otočit veledůležité střetnutí s Rakouskem. To totiž po dobrém nástupu polevilo a nedokázalo se dostat znovu do tempa. Naopak Polky nepolevily a v poslední čtvrtině se konečně začaly prosazovat i gólově. Jejich protivnicím nepomohlo ani odvolání brakářky v závěru.

Francie – Ukrajina 2:0 (1:0, 0:0, 0:0, 1:0)

G: Delemazure, Verzura

Známe prvního finalistu. Je jím Francie, která nad Ukrajinou zvítězila o dvě branky. Hlavním rozdílem mezi týmy bylo to, že Francie své šance dokázala proměňovat, zatímco jejich soupeřky nikoliv. Ukrajinky několikrát byly dokonce sami před brankařkou, avšak ani jeden z pokusů neprošel za její záda.

9:00 Naše ženy se dostaly do semifnále! V něm se v pátek od 17:00 utkají s Walesem. Ten se na turnaji zatím trápí. Nedokáže si vytvářet přespříliš dobrých šancí a i kvůli tomu si musel svou účast v boji o medaile zajistit až v zápase s Litvou. Bude to ale velká bitva a, doufejme, i skvělý hokej.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy