ME žen: jsme stříbrní, ale máme olympijskou kvalifikaci!

Francie – Česko 2:0 (2:0, 0:0, 0:0, 0:0) 

G: Lesgourgues, Schubert

České naděje na neskutečné zlato zhatilo to, v čem hráčky tlačila bota celý šampionát – v úvodní čtvrtině. Inkasovaly totiž dvě branky během prvních sedmi minut. Ani jedna navíc nebyla nijak dána tím, že by byly Francouzky lepší, spíše smolné okamžiky. Poté se hra vyrovnala, domácí hráčky dokonce tlačily, pokaždé ale chyběl kousek štěstí. Nepomohla ani série tří rohů za sebou. Dobytí francouzské Bastily bylo nad naše síly. I přesto ale není důvod k dlouhému smutku, české lvice totiž postupují na olympijskou kvalifikaci! Ta se odehraje v lednu buď ve Valencii nebo v Číně.

Polsko – Litva 3:0 (1:0, 1:0, 1:0, 0:0)

G: Mazur, Suszynska, Polewczak

Polsko dokázalo porazit Litvu! Díky tomu si zajistilo celkové páté místo. Litvu do zápasu moc nepustilo, obranu velmi dobře organizovala jedna z nejzkušenějších hráček Rybacha. Polsko stále ale nedokázalo zlepšit svou produktivitu v útočném kruhu, která je trápila přes celý turnaj.

Rakousko – Slovensko 10:0 (2:0, 1:0, 3:0, 4:0)

G: Klausbruckner, Felber, Buchta D., Bauer, Proksch, Konrat, Hruby

Rakousko zakončilo své působení dvoucifernou výhrou nad Slovenskem. Jako i v předchozích zápasech, Slovensko se spoléhalo na co nejpevnější obranu. Rakušanky si chtěly na závěr zlepšit náladu a tak jim to pálilo. Tabule na konci ukázala skóre 10:0.

Ukrajina – Wales 2:2, 0:3 sn (1:0, 1:0, 0:2, 0:0)

Movchan, Moroz – Bingam, Howell, sn: Holme

Wales si odváží bronz! Rozhodly o tom až nájezdy. Jako první se ale musel tým s drakem na dresech vypořádat s tím, že prohrával v poločase o dvě branky. To se mu však povedlo díky třetí patnáctiminutovce. V nájezdech pak zazářila brankářka Jackson a ve čtvrté sérii rozhodla Holme.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy