Olympijská kvalifikace: od 10:00 proti Japonsku

Začíná první den olympijské kvalifikace! Náš reprezentační tým žen dnes od 10:00 vyběhne na trávník proti Japonsku, i přestože je to první zápas turnaje, bude hned důležitý. Ve skupině nás totiž čekají  tři zápasy a do semifinále, tedy i boje o účast na olympiádě, postupují pouze dva týmy ze čtyř.

Více informací o celém turnaji naleznete zde

„Japonsko bude hodně běhavý soupeř,“ poodkrývá věci z přípravy na našeho soupeře asistent trenéra Tomáš Procházka. „Myslím si ale, že jsme na něj hodně dobře připraveni, holky se tomu hodně věnovaly, takže rozbor máme dobrý. Naším cílem je zůstat co nejdéle v zápase a pokusit se soupeře překvapit, protože nás určitě podcení. První polovinu doby, co jsme tady, jsme dali velký důraz na aklimatizaci, odehráli jsme ale i dva přípravné zápasy.“

I přestože se ale nacházíme na samém začátku, nevyhnulo se českému týmu zranění. Kamila Kopecká si při jednom z prvních tréninků zranila koleno a do turnaje tak, bohužel, vůbec nezasáhne. Trenérský štáb tak stál před těžkou otázkou, jak tuto mezeru v sestavě vyplnit. Kdyby povolali jednu z náhradnic, mohla by se na místo dostat nejdříve až na poslední zápas skupiny proti Němkám, což by, nehledě na nulovou aklimatizaci a podstatná zdravotní rizika pro celý tým, bylo pozdě.

Rozhodli se proto, abychom již od začátku nehráli o jednu hráčku méně, pro nasazení Kamily Dukátové, která měla působit pouze jako manažerka týmu. Nejedná se ale určitě pouze o nutnou záplatu, Kamila do týmu přinesla mnoho zkušeností, které nasbírala jak za reprezentaci, tak za Slavii, s níž vyhrála nespočet titulů. V reprezntačním dresu navíc byla u zápasů proti evropské špičce v divizi A i na velmi úspěšném kvalifikačním turnaji na ni. Doma má ve sbírce ale i bronz z halového mistrovství světa a zlato z mistrovství Evropy v Athénách divize C.

Zápas můžete sledovat živě na watch.hockey, návod na zprovoznění streamu můžete nalézt zde.

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy