HOKEJOVÁ MLÁDEŽ: Sezona pomalu ale jistě končí!

Sezona se blíží ke konci, proběhlo poslední kolo před semifinálovými rozstřely. Jak se všem týmům dařilo ?

Dorostenci týmů Bolevce a Kbel museli brzy vstávat, první zápas je čekal v Plzni již od 8:30. Pražský tým to ale nijak nezastavilo, naopak si dokázali vzít souboj do svých rukou. V osmé minutě padl první gól utkání, který dával Jakub Matějka. Navazovali na něj Vojtěch Větrovec a Růžek Jan. Nakonec si přidal ještě další branku Jakub Matějka. Kbely si odnáší výhru 4:0 nad Bolevcem.

Utkání, které následovalo, mohl některé trochu zaskočit. Slavia jako jeden ze čtyř prvních týmů tabulky si proti Liticím okamžitě prosadila svou, když v prvních sekundách utkání úspěšně zakončila v podání Štěpána Šmída. Slavistický obránce téměř minutu nato přidal ještě druhou branku. Gólový stav posílil ještě Marek Mušínský svým gólem na 3:0. Hra se deset minut dále gólově nerozvíjela, Litice náhle však snížili na 3:1 brankou Matěje Hofmana. Tento útočník okamžitě přidal ještě další gól, čímž zápas mírně zdramatizoval. Plzeňský tým ani ten pražský už dále neskóroval, zápas skončil 3:2 pro Slavii.

jeden z nejvíce gólově nabytých zápasů by se určitě mohl zařadit ten Presidentu a Rači, bohužel ale pro Raču pouze úspěšný jen z pohledu Presidentu. Ten totiž nedovolil soupeři dostat míček za brankovou čáru a naopak se výrazně projevil v proměňování těch svých branek. Dali celkem 11 gólů, trefoval se Jonáš Lupáč (3x), Vojtěch Janů (4x), Jiří Bergmann, Marek Rambousek, Šimon Vohlídka a Antonín Smysl. Ovládli tak zápas výhrou 11:0.

President za toto kolo vstřelil celkem 23 branek a inkasoval pouze jednu jedinou.

V sobotu ráno se sjely týmy starších žáků skupiny o vítězství a první utkání dne Slavia proti Liticím uvedlo velmi napínavým soubojem. Slavia se projevila jako první a poměrně rychle po začátku si první branku zapisoval Tomáš Weintritt. Litice se ale příliš nenervovali, Martin Houška minutu nato odpovídal. Pražský tým tlačil na soupeře, což se jim dařilo a Viktor Dušek uvedl Slavii zpět do vedení gólem na 2:1. Ani to nemělo dlouhé trvání, Martin Houška podruhé skóroval. Červenobílí se ale úspěšně namotivovali, když potom dokázali znovu vést a vedení ještě pojistit další brankou – Hynek Burda a Tomáš Kindl. Pak ale zaváhali a Litice si pomalu začali brát jejich vedoucí pozici. Štěpán Míka a Šimon Kropáček svými brankami uvedli skóre zpět do stavu remízy a v poslední čtvrtině Martin Houška otočil výsledek zápasu. Litice zvítězili 5:4.

V napínavém duchu se odvíjel i zápas Pragy proti Hradci. Gólově se vyvíjel sice až v desáté minutě , kdy Jan Mašek za Pragu dával první trefu. To vzbudilo nepokoje na straně Hradce a ten rychle skóre vyrovnal na 1:1 – Vendelín Vojtěch Vejvoda. Ten si přidal ještě jednu branku a tím otočil stav hry. Osm minut trvalo týmu Pragy se kousnout a vytrvat – podařilo se to. Petr Chadima uvedl hru do remízy. Necelých deset minut do konce se pražskému týmu dokonce podařilo skórovat – Michal Škrip – a tím otočit celý zápas na svou stranu. Dokázali už ubránit svoji bránu a tím si odnáší tři body za výhru 3:2.

Ten nejnapínavější zápas dne ale určitě bere všechny zásluhy ten mezi Presidentem a Mnichovicemi. Napětí se táhlo od samého začátku až do konce. Šimon Vohlídka vstoupil do utkání zostra, ve druhé minutě dával první gól utkání. Neobešel se ale bez odpovědi mnichovického útočníka Filipa Veverky, který vyrovnal. Další branky v první čtvrtině nepadl, ale hned v první minutě té další se President znovu dostal do vedení, tentokrát díky gólu Václava Ševčíka. V té stejné minutě dostal Jakub Pecka sice trest v podobě žluté karty, po návratu do hry si ale spravil chuť vyrovnávací brankou. Navázal na něj Tomáš Sebera. Pražané se snažili a snažili a vyplatilo se jim to. Jan Ambrož dokázal vyrovnat. Tlak Mnichovic ale neklesal, ba naopak. Matouš Bára vrátil tým zpět do vedení. Necelých pět minut do konce utkání ale Václav Ševčík vstřelil svůj druhý gól utkání a tím zajistil 1 bod svému týmu a i týmu soupeře, další branka totiž už nepadla. Utkání skončilo 4:4.

 

Skupina o umístění měla rovněž napilno. V sobotu se jako první utkaly týmy Bolevce a Kadaně. Počátek hry vypadal vyrovnaně, aspoň góly tomu naznačovaly. Kadaň se probojovala ke svému prvnímu už v páté minutě, zakončoval Tobias Frank. Těsně před koncem první čtvrtiny byla hra vypjatější, oba týmy skórovaly – za Bolevec David Krycner a Jan Samec, za Kadaň Jiří Němec. Pak už ale dominovala Kadaň. V rozmezí pěti minut vstřelila 4 branky (dvakrát Jiří Němec, po jednom Tobias Frank a Martin Seidl), na které sice odpovídal David Krycner, ale Kadaň si vedení udžela a přidala dokonce další tří úderné střely – Vít Lončík, Martin Seidl a Tobias Frank. Tři body tedy patří Kadani a to za vítězství nad Bolevcem 9:3.

Menší rozdíl mezi sebou mělo utkání Bohemians a Šenkvic. Pražský tým vedl od sedmé minuty až do devatenácté, dvakrát se prosadil David Bortl. Slovensko ale zatnulo zuby a svými dvěma góly vyrovnalo – Samuel Nemčovič a Gabriel Mikulášik. Gabriel skóroval ještě jednou a přidal se k němu i Lukáš Jadroň. David Bortl sice zakončil za soupeřovu brankovou čáru ještě jednou, ale na výhru to nestačilo. Šenkvice porazili Bohemians 4:3.

Ostatní zápasy byly gólově velmi výrazné – objevovala se skóre jako 7:1, 6:3 a 9:0. Nejlépe z toho vychází Šenkvice a Kadaň, oba týmy si připočetly 6 bodů do tabulky.

 

Mladší žáci ve skupině o vítězství hráli v neděli svoje poslední ligové kolo. Litice vyzvali Slavii s odhodláním a bylo jim přáno. Za svoji branku soupeře nechali proniknout pouze jednou – střílel Vavřinec Burda. Dařilo se jim i góly dávat a to celkem 6. Střelci Ondřej Strejc (4x), Bedřich Polanský a Petro Roshkanyuk zajistili svému týmu vítězství nad Slavií 6:1.

Vyrovnané výsledkem bylo utkání Presidentu proti Šenkvice. Ty vstřelili první branku, konkrétně Jakub Buček, Presidentu se podařilo reagovat a Matěj Nykl se mohl radovat ze svého prvního gólu. Jakub Buček si ale dokázal najít příležitost, když rychle za sebou potrápil tým soupeře a dvakrát skóroval. Odpověď Pražanů v podobě branky Vojtěcha Semráda už nestačila ani na remízu, Šenkvice zvítězili nad Presidentem 3:2.

 Velmi se dařilo týmu Hostivaře, který v obou zápasech zvítězil – proti Slavii 8:0 a proti Pragovce 4:1.

 

Ve skupině o umístění se rovněž jednalo o poslední kolo. Domácí Bohemians hostila Rakovník v hale Sokol Kbely, nicméně hra se jim příliš nevydařila. Rakovník skóroval pětkrát a ani jednou nedovolil míček překročit svoji brankovou čáru. Trefovali se Josef Dašek (3x), Barbora Boková a Petr Ostaš. Rakovník porazil Bohemians 5:0.

Průběh hry mohl být sice odlišný, výsledek ale identický. Mnichovice překonali Kadaň pětigólovou převahou. Střelci zápasu jsou Adam Antonín Volek, Vojtěch Berger, Jan Šubrt a Vojtěch Mánek (2x). Tři body si tak za výhru 5:0 odnáší tým Mnichovic.

Mnichovicím se dařilo i v utkání proti Bohemians, které potrápil údernými šesti brankami.

Na prvním místě se umístil tým Hostivař, na druhém tým Praga a na třetím tým President.

 

Mladší žákyně hrály na Zeleném Pruhu a první zápas se odehrál mezi Slavii a Kbely. Domácí Slavia vkročila do utkání pravou nohou, Aneta Fojtíková a Sofie Brázdová poslaly svůj tým do vedení. Ačkoli Sofie Doušková zmírnila na okamžik gólový stav, Slavia si už poradila a góly sypala jeden za druhým – Sofie Brázdová (3x), Aneta Fojtíková (3x), Helena Huptychová a Ludmila Dubnová. Slavia porazila tým Kbely 10:1. 

Velmi napínavý zápas měly na svědomí týmy Mnichovic a Hradce. Padla totiž jediná branka a to ve čtvrté minutě, kdy za Hradec proměnila Emma Fejglová. Hra se nesla po celém hřišti, golmanky předvedly skvělé zákroky a tak už se míček na žádné straně za brankovou čáru nepodíval. Hradec tak těsně porazil Mnichovice 1:0.

Utkání Litic a Bohemians bylo jako na horské dráze. Bohemians pravidelně přidávala po dvou brankách, Litice vždy odpověděly pouze jednou. O polovinu vstřelených gólů týmu Bohemians se postarala Adéla Šplíchalová, další přidaly Natálie Kallauschová a Alena Borská. Za Litice padly dvě branky, první od Magdalény Vaníkové a ta druhá od Sofie Šťastné. Utkání si vybojoval tým Bohemians a zvítězil 5:2.

Na první příčce se umístila Slavia, na druhé Mnichovice a na třetí Bohemians.

 

-vp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy