Litice skončily na domácím poháru třetí

Od 16. do 18. 2. se v plzeňské hale Lokomotiva odehraje evropská pohárová soutěž Eurohockey Indoor Club Trophy kategorie mužů. Utká se zde celkem 8 týmů, naším zástupcem jsou domácí Litice, které mají s místní halou skvělou zkušenost – před dvěma týdny zde domácí tým oslavil obhajobu mistrovského titulu. Nesmíme také zapomenout na podporu, která se hráčům pravidelně dostává od početných a hlasitých fanoušků – ti budou jistě i tentokrát pomyslným sedmým hráčem na hřišti. Domácí vyzvou na úvod Copenhagen HC, následovat bude duel proti OKS-SHVSM Vinnitsa (obojí v pátek), v sobotu se postaví proti Western Wildcats HC a dále se uvidí podle umístění.

Vstupenky můžete zakoupit zde:

https://connect.boomevents.org/cs/event/halovy-pohar-2024-indoor-hockey-cup-2024

Přijďte si užít prodloužený víkend do Plzně. Bude to stát za to!

 

Program Indoor Club Trophy mužů

PÁTEK 16.2. – 1. HRACÍ DEN

Z prvního dne si naši reprezentanti z Litic odnášejí čtyři body, když o tři góly přehráli Copenhagen HC a těsně jim unikla výhra ve druhém zápase – proti Vinnitse. Plzeňští i tak vedou tabulku skupiny B, jejich dnešní soupeř je však díky dělbě bodů v závěsu pouze o skóre – konkrétně o dvě branky.

TJ PLZEŇ-LITICE – COPENHAGEN HC 6:3 (1:0, 0:3, 3:0, 2:0)

G: Gerlický 2x, Levý, Benda, Hes, Sochor – Jonasson 2x, Jensen

Leckterému divákovi v plzeňské hale nejspíš zatrnulo, když se dánský klub ve druhé čtvrtině sérií tří gólů dostal do pohodlného náskoku. V další desetiminutovce však přebrali otěže žlutomodří, a dovedli tak zápas do zdárného konce.

TJ PLZEŇ-LITICE – OKS-SHVSM VINNITSA 4:4 (1:0, 1:1, 2:2, 1:0)

G: Levý 2x, Hes, Uhlíř – Zhmereniuk, Solomianyi, Dzemukh, Onofriiuk

Druhý zápas pocuchal nervy domácím fanouškům ještě o něco více. Litičtí se se soupeřem prakticky celou dobu přetahovali o vedení, a když už se zdálo, že si odnesou další výhru, hosté srovnali z rohu jen setiny sekundy před koncem.

 

SOBOTA 17.2. – 2. HRACÍ DEN

WESTERN WILDCATS HC – TJ PLZEŇ-LITICE 3:5 (1:1, 0:2, 1:1, 1:1)

G: McConnell A. 2x, Moran – Sochor, Gerlický, Uhlíř, Koryťák, Levý

Skóre otevřel již ve druhé minutě litický Ondřej Sochor, o pět minut později však bylo srovnáno. Zápas byl obecně vyrovnaný, kromě druhé čtvrtiny, ve které se skotskému týmu nepovedlo skórovat, litičtí však během jedné minuty odskočili na dvoubrankový rozdíl. Ten si žlutomodří udrželi až do konce, a tak do horního kříže postupují z druhého místa.

AD LOUSADA – TJ PLZEŇ-LITICE 3:4 (0:1, 1:0, 0:1, 2:2)

G: Santos 2x, Teixeira R. – Uhlíř 2x, Gerlický, Sochor

První zápas v horním kříži rozhodl až v poslední minutě gólem z rohu kapitán Adam Uhlíř. Zítra si tak plzeňští zahrají o první místo s Rottweiss Wettingen. Švýcarský tým aktuálně vede tabulku horní skupiny. Kdo postoupí a kdo zůstane v Trophy? Přijďte kluky povzbudit do haly!

NEDĚLE 18.2. – 3. HRACÍ DEN

HC ROTTWEISS WETTINGEN – TJ PLZEŇ-LITICE 7:4 (2:1, 2:2, 2:1, 1:0)

G: Morard Y. 6x, Morard M. – Benda 2x, Sochor, Uhlíř

Zápas o zlato byl dlouho vyrovnaný, nakonec však rozhodla excelentní střelecká forma Yvese Morarda. Kapitán švýcarského celku se prosadil hned šestkrát, a výrazně se tak podepsal pod výhrou Wettingenu, který tak postupuje o úroveň výš. Vzhledem k ostatním výsledkům horního kříže Litice berou bronz, když je kromě Švýcarů předskočili také reprezentanti ukrajinského hokeje OKS-SHVSM Vinnitsa. I tak je to ale pro plzeňský klub při jejich premiéře na evropské halové scéně parádní výsledek. Jeho hráči Adam Uhlíř a Vojtěch Pažitka si navíc odnesli individuální ocenění. Všem moc gratulujeme!

 

-bp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy