HOKEJOVÁ MLÁDEŽ: První kolo je za námi!

Po náročné přípravě se mládežnické týmy konečně setkaly na hřišti a předvedly své nejlepší výkony. Jak se jim v prvním kole dařilo?

Dorostenci

Neděle 7.4. odstartovala první kolo venkovní sezony dorostenců. Velmi dobře ho uchopil tým Hostivaře. Domácí Rakovník nestačil na tempo svého soupeře, již v polovině první čtvrtiny si jednu ze svých tří branek vstřelil Adam Šteiner. Následovaly góly od jeho spoluhráčů – pět gólů Jakuba Koháka a po jednom Vojtěcha Papírka a Františka Vacka. Rakovník se přes brankovou čáru Pražanů dostal čtyřikrát. Hattrick si do sbírky připsal Vojtěch Ohnemichl, na konci utkání skóre snížil ještě Aleš Kazílek. Hostivař si z prvního kola odnáší výhru nad Rakovníkem 10:4.

I týmu Mnichovic se dařilo. První čtvrtinu se domácím Liticím dařilo intenzivně bránit, v úvodu následující čtvrtiny ale hosté našli recept na gól. Postaral se o něj Jan Slavíček a v zápětí si přidal ještě jeden. Středočeši přidali další dvě branky v podání Lukáše Martiše a Tomáše Veverky. Domácí se pokoušeli ke konci zápasu převrátit skóre, když v 57. a v 58. minutě dvakrát úspěšně zakončovali (Mikuláš Bílek a Matěj Hofman). Nedokázali tak ale učinit, proto Mnichovice odjíždí s tříbodovým ziskem za výhru 4:2.

President v utkání proti Pragovce nepanikařil a ukázal, že jsou v tabulce druzí oprávněně. V sedmé minutě tým zaváhal, čehož využil hráč Pragy Petr Chadima a potrestal tak soupeře úspěšným zakončením. Od té chvíle ale nabral zpět energii do zápasu. První se trefoval Josef Trnka, který se stal absolutně nezastavitelným. Za zápas vstřelil celkem čtyři branky, jednu si v posledních minutách přidal ještě Marek Rambousek. Přes všechny karty se Presidentu podařilo vyhrát 5:1.

Jediný tým, který vyhrál na domácí půdě, byla Slavie Praha. Hostila tým Hradce a již v úvodu utkání ukázala, že jej hodlá vyhrát. Po první čtvrtině vedla 3:0, všechny míčky za brankovou čáru Hradce dostal František Toms. I přes zdařilý únik týmu hostů zakončený gólem Noberta Kodyma, Slavia se znovu ozvala, tentokrát důrazněji a to dalšími čtyřmi proměněnými brankami. Góly dávali Tomáš Kindl (2x), Jan Brandejs a znovu František Toms. Poslední branku Severočechů zakončil Vendelín Vojtěch Vejvoda. Několik sekund před koncem utkání si do pětice přidal branku František Toms. Slavia zvítězila nad Hradcem 8:2.

Starší žáci 

Mnichovice hostili President a navzdory pořadí v tabulce dokázali z utkání vytěžit tři body. Dali celkem 5 gólů, třikrát skóroval Filip Veverka a o zbylé dvě branky se postarali Antonín Šich a Dušan Soukup. President míček za soupeřovu brankovou čáru dostal pouze dvakrát. Mnichovice zvítězili nad Presidentem 5:2.

Zápas Pragy proti Kbelům se lépe vydařil právě domácím. Branky začali sice vstřelovat až ke konci první čtvrtiny, od té doby se však stali nezastavitelnými. Petr Chadima (4x), Jakub Škrip (3x), David Cohen a Jan Mašek (2x) svými brankami předvedli skvělou podívanou pro své fanoušky. Kbely odpovídali až ke konci zápasu – Dominik Lauer (2x) a Daniel Kříž -, to ale nestačilo ani na dorovnání. Praga si odnáší výhru nad Kbelami 10:3.

Dvojkolo Šenkvic a Bohemians proběhlo vcelku jednoznačně. V prvním utkání domácí vyhráli s rozdílem 8 branek, ve druhém se dařilo hostům lépe, výsledek zápasu ale skončil ve prospěch Šenkvic. Významně domácímu týmu pomohl útočník Matúš Kajaba, který dal dohromady 11 branek. Za výhry 9:1 a 11:4 se Šenkvicím připisuje 6 bodů.

Starší žákyně 

Hradec do nové sezony vstoupil s vervou. Projevilo se to na utkání proti týmu Pragy, ve kterém udržel skóre 5:0. Branky proměnily Anna Tomsová (2x), Karolína Lojanová, Tereza Pražáková a Veronika Dašková.

Ten, kdo má rád trochu napětí, si jistě užil sobotní zápas Slavie proti Rakovníku. Slávistky vedly již v páté minutě, gól dávala Klára Stöhrová. Středočešky se ale nevzdávaly a skóre vyrovnaly – Magdaléna Kantoříková. Branky padaly na obou stranách, za Rakovník skórovaly ještě Eliška Bornová a Sabina Dašková, za Slavii Nikol Bubnová a Kamila Svatošová. Dvě minuty před koncem utkání míček vytahoval z branky Rakovník a těsně tak prohrál se Slavií 3:4. Poslední branku červenobílých střílela Nikol Hubínková.

 

 

-vp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy