Hokejová akademie: v Hradci se uskutečnil brankářský kemp

Kempu pod vedením Barbory Čechákové se zúčastnilo celkem 19 gólmanů a gólmanek. Na začátku byli účastníci rozděleni do skupin podle výkonnosti a doby, které se chytání věnují. Skupina vždy zaujímala maximálně 4 zúčastněné, aby se jim dostalo co největšího servisu a pozornosti. Připraveno bylo celkem 6 stanovišť. U každého byl přítomný trenér, jež měl vždy každému co předat, na cvičeních všichni postupně pobili po dobu 13 minut. Vyzkoušeli si například cvičení s bosu, na stanovišti se našel i spikeball nebo třeba BlazePod (reakční světla).

„Bylo skvělé, že jsme dokázali zkombinovat trénink s turnajem 4 Nations,“ komentuje Barbora Čecháková. „Brankáři se díky tomu mohli podívat na zápas repre a poté si zatrénovat. K mému překvapení jsem byla nadšená z toho, jak vše bylo věkově rozloženo, přijeli začátečníci i seniorní brankáři. Rozdělili jsme je na skupinky a točili je na jednotlivých stanovištích. Má inspirace byla jak ze zahraničí, tak i z mých předešlých zkušeností a z toho, co mi fungovalo v minulosti. Účast byla, na to, že současně byly i prázdniny a turnaje dalších reprezentací, super! Pro velký zájem již teď sháníme další termíny, abychom mohli co nejdřív uskutečnit další tréninky pro co nejvíc lidí. Jsem ráda, že v Česku je o tohle velký zájem, ze všech brankářů bylo vidět nadšení. Věřím, že si to všichni užili, a že přijedou i na ten další!“

Tréninku se zúčastnila i gólmanka z ženského „A“ týmu Anna Linková. Co si z něj odnesla a jak ji naplňoval?

“Hned na začátek musím říct, že to nebyla žádná nuda! Trénink trval 2,5 hodiny a byl nabitý spoustou zajímavých cvičení, nechyběla ani různá technická zaměření, které bych si asi normálně nestihla vyzkoušet. Po celý trénink panovala super nálada. Byli jsme rozděleni do několika družstev a rotovali jsme po cvičeních. Trénink tak mohl být o to více intenzivní. Na závěr jsme si všichni symbolicky zahráli fotbálek na půl hřiště v gólmanské výstroji, který je všemi oblíbený.” 

-top-, -ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy