Zahraničí: Lukáš Plochý podruhé vítěži v nejvyšši belgické lize!

Po velikonoční pauze se k vám vracíme s přehledem zahraničních utkání! Dnes se opět podíváme převážně do Belgie a v průběhu týdne vám přinese i shrnutí irské soutěže, která vyvrcholila minulý týden.


Braxgata HC 2:2 KHC Dragons

Kateřina Laciná nastoupila po velikonoční pauze v jednomu z nejdůležitějších utkání sezóny, jehož vítěz by se ujal průběžně druhého místa v tabulce. HC Braxgata se v tomto duelu postavila proti KHC Dragons v roli hostů, avšak tato skutečnost nebyla přes množství modro-stříbrných fanoušků na první pohled patrná. Co však na první pohled patrné bylo, byla dominance hostů na hřišti. Braxgata zkušeně obírala domácí o míčky a vyrážela vpřed. I přes mnoho šancí, které si takto tým vytvořil, ani jedna neskončila gólovou radostí. Na druhé straně hřiště se Dragons v proměňování šancí poštěstilo mnohem více a z dvou proti útoků byli domácí schopni ujmout se vedení stavem 2:0. Ani v druhé třiceti minutovce se však Braxgata nenechala přehrát a bylo tak otázkou času, kdy se dominance na hřišti změní v branky. Stalo se tak v poslední čtvrtině, kdy tým Kateřiny dokázal snížit a nakonec i vyrovnat toto napínavé utkání. Braxgata tak odcházela s jedním bodem za remízu 2:2 a pojistila si své místo na průběžné druhé příčce.

HC Brugge 8:1 HC Luxembourg

Další přírůstek do šňůry výher přidává Tran Thang Duong v dresu HC Brugge. Brugge se k zápasu z minulého týden muselo vydat na osmihodinovou cestu do Lucemburska, kde se mužstvo postavilo k duelu proti místnímu týmu HC Luxembourg. I přes poměrně teplé počasí a nekvalitní povrch, netrvalo dlouho a tuto sezónu naprosto dominující HC Brugge se ocitlo ve vedení 2:0. Po rychlých dvou úvodních brankách se s dalšími roztrhl pytel a Brugge si vzoru posledních několika utkání opět odneslo tři body za vysokého stavu 8:1. Tým Trana teď čeká nelehký úkol, kdy Brugge musí vyhrát tři z posledních utkání aby dosáhlo na vysněný postup do vyšší soutěže.

Royal Victory HC 4:3 Royal Daring

Druhé vítězství v nejvyšší belgické soutěži slaví Lukáš Plochý a Royal Victory HC. Cesta k druhému vítězství však nebyla vůbec lehká a nedělní duel proti Royal Daring se rychle stal tahanicí o vedení. Victory vstoupilo do utkání lépe a po první čtvrtině a dvou povedených brankách drželo vedení pevně ve svých rukách. Čtvrtina druhá se však nesla v barvách Daringu, který byl schopen stav vyrovnat a o poločase se tak skóre utkání zastavilo na nerozhodných 2:2. Tahanice pokračovala a třetí čtvrtině mělo opět navrch Victory, které dokázalo přidat další dvě branky a vedení si vzít zpět. Vzor skórování branek se naštěstí pro Lukáše a jeho tým v posledních patnácti minutách již neopakoval a Daring byl schopen procedit za záda brankáře Victory pouze jedinou branku. Do konce základního hracího času již toto číslo nenarostlo a Victory si tak odneslo podruhé v této sezóně plný počet bodů.

Josef Toms bohužel nenastoupil ani tento týden. Royal Uccle Sport zvítězil minulý týden 5:0 nad Royal Evere White Star HC.

 

-KŠ- 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy