Extraliga: jak se hrálo o víkendu a co nás čeká zítra? Aneb svátek ve znamení hokeje

Náročný program mají tento týden všichni extraligoví účastníci, po uplynulém sobotním kole nás čekají zítřejší sváteční utkání a znovu se pak půjde do akce i příští sobotu.

Nejdříve tedy výsledky uplynulých klání: v mužské soutěži zůstává pořadí pořád stejné a již máme definitivně potvrzené týmy pro Final Four. Zatím bez ztráty bodu se na prvním místě nachází Slavia, následují Bohemians, Litice a první čtyřku uzavírá Hostivař. Rakovník, President, Praga a Hradec budou hrát skupinu o umístění, z níž nejhůře umístěný tým čeká baráž o extraligu. V ženské extralize došlo k přeskočení Hradce před Hostivař, která tak ztratila čtvrtou příčku. Ženy však budou hrát ještě třikrát a bodové rozdíly na hraně Final Four jsou malé, takže zatím si budeme muset na nějaké další závěry počkat. Níže přinášíme podrobnější přehled sobotních zápasů.

EXTRALIGA MUŽŮ

HC PRESIDENT – HC 1972 RAKOVNÍK 3:2 (1:1, 2:0, 0:0, 0:1)

G: Novotný, Lupač 2x – Ohnemichl, Ostaš M.

R: Toth, Vudmaska

Podle očekávání těsný výsledek přinesl duel pátého Rakovníka s šestým Presidentem. Nakonec skončil šťastněji pro domácí, kteří si díky dvěma gólům Jonáše Lupače a jedné brance obránce Lukáše Novotného odnesli tři body. Rakovníku zásahy mladých střelců Vojtěcha Ohnemichla a Matěje Ostaše nestačily.

 

HC BOHEMIANS – HC 1946 PRAGA 12:0 (5:0, 1:0, 3:0, 3:0)

G: Vohnický 3x, Vudmaska 2x, Soukup O. 2x, Zedník R., Železný, Ležal, Lalík, Ačamovič

R: Toth, Pravda

Favorit zápasu dokázal naplnit očekávání a odnesl si vysokou výhru, kterou nastartovala již povedená první čtvrtina. V té dokázali klokani vstřelit hned pět gólů, a tak bylo rozhodnuto prakticky od začátku. Z pohledu Pragy byla nejlepší druhá čtvrtina, kdy inkasovala pouze jednou. Nejúspěšnějším střelcem byl autor hattricku Tomáš Vohnický.

 

HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ – HC HOSTIVAŘ 2:6 (0:2, 0:1, 2:1, 0:2)

G: Kulička, Hynčík – Sýkora 2x, Papírek, Hynek, Holub, Kohák

R: Holek, Mack

Přestože Hradec nechtěl dát soupeři nic zadarmo a uprostřed hrací plochy hrál aktivně, nedostával se příliš do zakončení. To hosté si šance vytvářeli častěji a šestkrát poslali míček za záda domácího gólmana. Získanými třemi body tak Hostivař získala jistotu postupu do Final Four.

 

TJ PLZEŇ-LITICE – SK SLAVIA PRAHA 0:3 (0:1, 0:1, 0:0, 0:1)

G: Capouch, Lehovec, Zuna

R: Holek, Mack

Souboj první Slavie proti třetím Liticím dopadl lépe pro hosty, které poslal do vedení krátce před koncem první čtvrtiny Martin Capouch. V průběhu vyrovnaného utkání se trefil ještě Martin Lehovec, což dodalo klid na hokejky sešívaných. V úplném závěru překonal domácí ještě Čeněk Zuna, který upravil na konečných 0:3.

„Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodla naše efektivita v zakončení a schopnost využít chyb soupeře. Jsme rádi, že se nám povedlo udržet koncentraci po celý zápas, což se projevilo poměrně solidním výkonem v defenzivní činnosti,“ říká spokojený Kryštof Bodnár.

 

EXTRALIGA ŽEN

HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ – HC HOSTIVAŘ 5:0 (1:0, 0:0, 1:0, 3:0)

G: Jelínková 2x, Minaříková, Buňatová, Ostatnická El.

R: Babická, Šmídová

Vysokým rozdílem skončila konfrontace dvou konkurentů o čtvrté místo. Hradec udeřil hned zkraje, ve druhé minutě se prosadila domácí útočnice Martina Jelínková. Poté si střelkyně daly více než na půl hodiny pauzu. Ve třetí čtvrtině se podařilo dorazit pokus z trestného rohu Kamile Minaříkové. Hostivař, která již neměla co ztratit, se později uchýlila k power play. Tento manévr jim však úspěch nepřinesl, naopak znamenal další tři góly v prázdné brance hostů.

 

TJ PLZEŇ-LITICE – SK SLAVIA PRAHA 0:6 (0:1, 0:1, 0:0, 0:4)

G: Nováková N. 2x, Lehovcová 2x, Hájková, Nová Lu.

R: Koryťák, Krýsl

Domácí dlouho Slávistky trápily, v první polovině sice dvakrát inkasovaly krátce před oběma přestávkami, jinak se ale držely na dostřel. Ve třetí čtvrtině nepadl gól ani na jedné straně. V té poslední ale Slavia potvrdila svou formu a čtyřmi brankami definitivně převzala kontrolu nad výsledkem.

 

TJ MNICHOVICE – HC 1972 RAKOVNÍK 0:6 (0:1, 0:3, 0:2, 0:0)

G: Hvězdová 3x, Vorlová 2x, Přibíková V.

R: Větrovský A., Větrovský P.

Domácím hráčkám se povedl vstup do utkání, kdy hned zkraje ohrozily branku Rakovníka a vybojovaly si trestný roh. To však trvalo velmi krátce, po rozpačité úvodní pasáži Rakovník přešel do vysokého presu, čímž se podařilo kompletně rozbít rozehrávku domácích. Ve druhé čtvrtině si hráčky ve žlutém dokázaly vypracovat pohodlný náskok, který později ještě navýšily a dovedly zápas do zdárného konce. Mnichovické hráčky si zvládly ke konci vypracovat několik rohů, to ale nestačilo.

„Před zápasem jsme věděly, že tento zápas nebude úplně lehký z důvodu povrchu hřiště. Balony hodně odskakovaly, a tak nešlo hrát, na co jsme zvyklé. První čtvrtinu jsme nepředvedly úplně dobrý výkon, ale druhou čtvrtinu už jsme se nakoply a začaly jsme předvádět hezký kombinační hokej. Začaly nám padat góly, a tak jsme zápas ovládly,” říká Klára Hvězdová, která zaznamenala hattrick.

 

HC BOHEMIANS – HC 1946 PRAGA 0:4 (0:1, 0:2, 0:0, 0:1)

G: Šašková, Semrádová, Tlamsová, Hrdličková

R: Jaroš, Šmídová

Po úvodním gólu Terezy Šaškové z jedenácté minuty se Praga dostávala do šancí častěji, nedařilo se jí ale úspěšně zakončit. To se změnilo těsně před koncem prvního poločasu, kdy nejprve proměnila penaltu Zuzana Semrádová a hned vzápětí se trefila Nela Tlamsová. Další gól padl až v úplném závěru z hole Anny Hrdličkové.

 

To jsou v kostce nejdůležitější momenty soboty. Hned zítra se ale rozehraje osm dalších utkání nejvyšších soutěží. Program je následující:

 

EXTRALIGA MUŽŮ

11:00, HC 1954 PRAGA – HC PRESIDENT

R: Holek, Vudmaska

 

13:00, SK SLAVIA PRAHA – HC BOHEMIANS

R: Holek, Toth

 

16:00, HC 1972 RAKOVNÍK – HC HOSTIVAŘ

R: Holek, Větrovský A.

 

16:00, TJ PLZEŇ-LITICE – HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ

R: Pravda, Toth

 

EXTRALIGA ŽEN

10:00, HC 1972 RAKOVNÍK – HC HOSTIVAŘ

R: Kavanová, Krýsl

 

11:00, SK SLAVIA PRAHA – HC BOHEMIANS PRAHA

R: Babická, Šmídová

 

13:00, HC 1946 PRAGA – HC MNICHOVICE

R: Babická, Šmídová

 

14:00, TJ PLZEŇ-LITICE – HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ

R: Koryťák, Krýsl

 

Jak jinak strávit první máj než na hřišti? Přijďte své týmy podpořit, určitě vás odmění výbornými výkony. Na většině míst je navíc připraven stream.

 

 

-bp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy