Extraliga: Final Four je tady!

Již zítra vypukne extraligové Final Four. Čekají nás semifinálové zápasy mužů i žen. Kdo si připíše první výhru a bude tak mít výhodu do odvety? To se dozvíme již brzy…

Základní část ligy mužů se nejlépe povedla pražské Slavii, která jí prošla bez ztráty jediného bodu. Do série proti Hostivaři tak bude vstupovat jako favorit. Jejich protivník je ale připraven na tvrdou bitvu, ve které se pokusí favorizovaný celek zaskočit. Slavia má letos výbornou formu, na druhou stranu Hostivař patří k týmům, která ji v minulosti dokázala potrápit.

Určit favorita druhého semifinále je téměř nemožný úkol. V něm se střetnou Litice s Bohemians. Ze základní části vyšli lépe Klokani, kteří si připsali o tři body více. Poslední vzájemný zápas skončil remízou, a vyhrát tak může kdokoliv. Bude záležet na aktuální formě obou týmů, obhájci titulu navíc začínají s výhodou domácího prostředí a atmosféra v Plzni bývá tradičně pohlcující.

Stejně jako u mužů, také tabulku extraligy žen ovládla Slavia Praha. Ta ztratila body pouze třikrát, a to podzimní překvapivou remízou s Bohemians, další dva body jí vzala na jaře Praga a v závěrečném kole základní části podlehly Slávistky Hradci. Právě ten bude zítra jejich semifinálovým soupeřem. Hradec jde v poslední době nahoru, dorůstá mu nadějná generace, která je podporována zkušenějšími spoluhráčkami. Není pochyb, že jejím hráčkám středeční výhra dodala vítr do plachet. Pražská Slavia však jistě nebude chtít dopustit další ztrátu, a tak se můžeme těšit na opravdu zajímavý zápas.

Tipovat vítěze, který vzejde ze série Praga – Rakovník, je možná ještě obtížnější než zkusit uhodnout favorita druhého mužského semifinále. Praga po základní části zaostala za Rakovníkem o pouhý jeden bod, navíc ani vzájemné zápasy příliš nenapoví – v prvním zvítězil tým ze středních Čech, ve druhém se radovaly Pražanky. Rakovník má dvě nejlepší střelkyně celé soutěže, Praga šla během jara výkonnostně nahoru. Až zítřek naznačí, kdo má větší šanci postoupit do finále.

 

Kromě semifinálových klání jsou na programu také zápasy skupin o 5. – 8. místo. V kategorii mužů má nejkomfortnější pozici Rakovník s patnácti body po základní části. Pouze o dva body méně nasbíral President. Hůře je na tom Praga (4 body) a Hradec (3 body), pro oba týmy budou následující zápasy důležité – budou se chtít vyhnout poslední příčce znamenající baráž o extraligu.

V ženské soutěži se nesestupuje, hraje se tak „pouze“ o pořadí. Nejlépe je na tom Hostivař s osmnácti body, o tři body méně získaly Litice. Plzeňské hráčky přivítají na svém hřišti nový tým letošního ročníku, Mnichovice. Ty získaly celkem deset bodů. Bohemians, aktuálně na čtvrté příčce spodního kříže, bude chtít napravit bilanci jednoho bodu ze základní části.

 

Program sobotních zápasů:

 SEMIFINÁLE

MUŽI:

10:00, HC HOSTIVAŘ – SK SLAVIA PRAHA

R: bude upřesněno

16:30, TJ PLZEŇ-LITICE – HC BOHEMIANS PRAHA

R: Mack, Toth

ŽENY

11:00, HC 1946 PRAGA – HC 1972 RAKOVNÍK

R: Mack, Šmídová

14:00, HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ – SK SLAVIA PRAHA

R: Babická, Šmídová

 

SKUPINA O UMÍSTĚNÍ

MUŽI

11:00, HC PRESIDENT – HC 1946 PRAGA

R: Kavanová, Troníček

16:00, HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ – HC 1972 RAKOVNÍK

R: Babická, Krýsl

 

ŽENY

9:00, HC BOHEMIANS PRAHA – HC HOSTIVAŘ

R: Fousková, Kavanová

14:00, TJ PLZEŇ-LITICE – TJ MNICHOVICE

R: Koryťák, Pravda

 

 

Přijďte fandit!

 

 

-bp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy