POHÁRY: Drama do posledního písknutí

Máme za sebou druhý den pohárových klání mužů a žen. V sobotu se nám představili zbylé dva české celky – muži ze Slavie a ženy z Rakovníku. Obě utkání přinesla spoustu napětí až do samotného konce. Ani pro jeden z našich týmů ale nebyl výsledek příznivý, byť zprávy ze Švýcarska jsou o bod pozitivnější.

Ani desetiminutová přesilovka rakovnickým nestačila

HC 1972 Rakovník – AD Valverde 1:2
G: Tománková – Conalbi, Paz

Na utkání žen z HC 1972 Rakovník bylo znát, že pro ně bylo první. Na domácích hráčkách byla na začátku viditelná nervozita a Italky jim tak měly možnost vnutit svou fyzickou, ale rychlou hru. Jejich převaha vyústila až v nechytatelný úder Trinidad Conalbi – 0:1. Poté se Středočešky začaly více a více dostávat do hry, vytvářely si i šance na srovnání. Těsně před poločasem však utrpěly další ztrátu, po skvělém zakončení Italek to již bylo o dvě branky. Po změně stran se síly ještě více srovnaly, a to zejména když byla po tvrdém zákroku vyloučena na 10 minut hráčka Valverde. Trestný roh přinesl snížení stavu, když se ranou k tyči prosadila Veronika Tománková – 1:2. Z početní převahy se bohužel nepodařilo vytěžit více, a tak se po vypjatém závěru musely domácí hráčky smířit s trpkou prohrou.

Se slzou v oku první utkání na domácím poháru hodnotila Kateřina Bašová. „Začátek byl z naší strany nejistý. Soupeřky toho využily a skórovaly. Dech se mi zatajil, když ve druhé čtvrtině zase letěl míček dobře na naši branku, nic z toho naštěstí nebylo. Druhý gól byl z toho, že soupeřky rozehrály jinde, než měly. Tím jsme se nechaly zbytečně rozhodit a nehrály jsme. Po poločase jsme nastoupily konečně úplně jinak, začaly jsme hrát naši hru. Vybojovaly jsme roh, který jsme i proměnily. U toho naše střelecká potence bohužel i zůstala. S o to větším odhodláním musíme nastoupit do dalších zápasů. Cíl je pořád stejný – postup.“

Oboustranná přestřelka nerozhodla

Servette HC – SK Slavia Praha 3:3
G: Geers 2, De Keyser – Hanus, Zuna, Urbanec

Duel slávistických mužů a domácích Servette HC připomínal asi nejvíc westernovou přestřelku. O to víc se ale ukázali brankáři obou týmů. První branka padla až ve druhé patnáctiminutovce, zato na druhý zásah se tolik čekat nemuselo, padl hned o tři minuty později. Bohužel, oba do brány Tomáše Hanuse. Sešívaní se však nevzdali a dvěma góly v 60 vteřinách stav srovnali. Nesložili se ani po třetí inkasované brance, kapitán Martin Hanus opět dokázal skóre vyrovnat. Do vedení se již nikdo až do konce nedostal. Premiéra tak skončila remízou, se kterou muži spokojeni rozhodně nejsou.

O jeho pohledu a plánech na zbytek turnaje promluvil benjamínek Josef Toms. „První zápas nám herně nevyšel. Neřekl bych, že jsme byli horší, jen nám dnes nepřálo štěstí a možná chyběl klid v zakončení. Podržel nás Tomáš Hanus, který měl dnes svůj den. Úkol na další dny je jasný. Chceme vyhrát zbytek duelů a celý turnaj, hlavní je pro nás postup.“

V neděli se můžeme těšit na všechny tři české celky. Odvetu si s Litevkami zahrají Slávistky, rakovnické ženy si zahrají s Irkami a sešívaní muži s Velšany. Zápasy žen naleznete na těchto odkazech:

SK Slavia Praha – Šiauliai Ginstrektė ŠSG

https://www.eurohockeytv.org/en-int/playerpage/1365354

Loreto HC – HC 1972 Rakovník

https://www.eurohockeytv.org/en-int/playerpage/1365367

-ave- , -jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy